Politic

Gura Teghii, o comună blocată

Situație incredibilă în comuna Gura Teghii. Primarul este în arest preventiv pentru delapidare, complicitate la furt calificat și abuz în serviciu, după ce ar fi luat ușile de termopan de la o grădiniță și le-a montat la propria pensiune. Viceprimar nu există, așa că localnicii nu au cum să-și rezolve problemele pentru care ar trebui să se adreseze Primăriei.

Comuna Gura Teghii a rămas fără conducere după ce primarul a fost arestat preventiv. Conform procurorilor, el și-a însușit două leagăne din lemn ale Primăriei, pe care le-a montat în curtea propriei pensiuni, iar cu ajutorul tatălui său a luat și cinci uși din termopan de la o grădiniță, care era tot în subordinea Primăriei, pe care urma să le folosească la pensiune. De asemenea, a împrumutat și mașina Primăriei unor cunoscuți, care au folosit-o în scop personal timp de doi ani.

Pe lângă asta, viceprimar nu există în comună, iar secretarul ar avea probleme medicale.

Gheorghe Micleru a fost arestat pe 26 ianurie de un judecător de drepturi și libertăți de la Judecătoria Pătârlagele. El a contestat măsura arestului preventiv, speță care va fi judecată de Tribunalul Buzău joi, 1 februarie.

Gheorghe Micleru a fost ales primar al comunei Gura Teghii în anul 2020 din partea Partidului Mișcarea Populară, fiind unul dintre cei cinci primari ai formaţiunii condusă la acea vreme de fostul deputat traseist Adrian Mocanu, actualul preşedinte al PNL Buzău. În perioada 2016-2020, Gheorghe Micleru a ocupat funcția de consilier local la Gura Teghii din partea tuturor partidelor pe la care s-a perindat Adrian Mocanu. De asemenea, Micleru a fost angajat și în Ministerul Culturii, unde a ocupat funcția de consilier al secretarului de stat Timotei Oprea, un alt apropiat al actualului președinte al organizației județene a Partidului Național Liberal, migratorul politic Adrian Mocanu.

Articole similare