luni, 10 august 2020

Grupele Europa League, visul handbalistelor! Ce spune antrenorul Ovidiu Mihăilă despre noul sezon

SCM Gloria Buzău se numără printre formaţiile din Liga Naţională de handbal feminin care au avut o campanie spectaculoasă de transferuri pentru sezonul următor. Sub comanda antrenorului ­Ovi­diu Mihăilă au ajuns până acum opt jucătoare, în timp ce alte cinci s-au despărţit de echipa buzoiană. Gloria va fi angrenată, sezonul ­vii­tor, pe trei fronturi: campionat, Cupa României şi, mai ales, Cupa EHL (Europe Handball League, fosta Cupa EHF), competiţie în care Ovidiu Mihăilă îşi doreşte să se califice în grupe! „Cred eu că toată treaba asta trebuie gestionată bine din punct de vedere emoţional. Aici consider că trebuie să lucrăm şi de aceea am considerat că avem nevoie de jucătoare mature, care au mai evoluat la acest nivel. Aşa cum ştie toată lumea, Gloria Buzău este pentru prima dată ­ca­lificată în cupele europene. În spatele acestei echipe, primarul, autorităţile locale, conducerea clubului şi-au făcut treaba din punct de vedere al managementului. Rămâ­ne ca noi, staff-ul tehnic şi sportivele, să gestionăm partea ­emoţio­nală, astfel încât să intrăm cu încredere în competiţie, să facem lucruri frumoase pentru club, pentru oraş şi pentru România”, a declarat Ovidiu Mihăilă într-un interviu pentru ProSport. SCM Buzău va avea de trecut o singură „dublă” pentru a accede în faza grupelor. Cel mai probabil, potrivit ProSport, echipa buzoiană va fi cap de serie la tragerea la sorţi de marţi, de la Viena, având în vedere că România este pe locul 3 în Europa în ­Ran­king la feminin.

Cele 8 transferuri din această vară:

  • Dijana Ujkic (23 ani, Muntenegru), extremă dreapta, a evoluat ultima dată la CS Măgura Cisnă­die;
  • Bobana Klikovac (24 ani, Muntenegru), pivot, a evoluat ultima dată pentru SCM Craiova;
  • Elena Livrinikj (25 ani, Macedonia), inter stânga, ultima echipă la care a jucat fiind Rapid Bucureşti;
  • Ada Moldovan (36 ani), inter dreapta, s-a transferat la Buzău de la CS Măgura Cisnădie;
  • Patricia Valentina Moraru (19 ani), inter dreapta/stânga, a jucat în Liga Florilor pentru CSU Cluj–Napoca;
  • Marija Shteriova (29 ani, Macedonia), centru/inter stânga, vine la SCM Gloria Buzău de la echipa CS Minaur Baia Mare;
  • Oana Cîrstea (31 ani), extremă stânga, a evoluat ultima dată la CS Minaur Baia Mare;
  • Aniela Janjuševic (24 ani, Serbia), inter stânga, s-a transferat la Buzău de la formaţia ungară Siófok KC.

Petra Blazek, Ines Khouildi, Denisa Şelever, Andreea Taivan şi Oana Apetrei sunt jucătoarele care au plecat până acum de la echipă.

CSM Bucureşti, considerată principala favorită la titlu

Pentru următorul sezon, antrenorul SCM Buzău o consideră pe CSM Bucureşti principala favorită la câştigarea titlului de campioană. Bineînţeles, din calcule nu este scoasă SCM Rm. Vâlcea, dar Mihăilă este de părere că şi alte formaţii, precum Minaur Baia Mare, Măgura Cisnădie ori Gloria Bistriţa, pot emite pretenţii la un loc pe podium. „Aş înclina spre CSM Bucureşti ca principală favorită la câştigarea titlului, îşi va dori să-şi ia o revanşă după ultimii doi ani. Apoi, Vâlcea, Baia Mare, au făcut achiziţii bune. Gloria Bistriţa iar este o echipă pe care o văd să se bată la primele trei locuri. Noi, la Buzău, am încercat să păstrăm o linie uitându-ne la ce fac şi celelalte echipe de valoare. În afară de primele patru echipe din ultimul sezon, Dunărea Brăila mi se pare o formaţie bună, au făcut şi achiziţii valoroase. Măgura Cisnă­die a schimbat aproape întreaga echipă. Gloria Bistriţa a rămas aceeaşi echipă şi au mai şi adus trei jucătoare de mare valoare. Aşa am încercat să menţinem şi noi o linie de echilibru cu celelalte adversare, după care vom vedea ce va face ­dife­­renţa în jocuri. Este adevărat, acum avem un lot competitiv. Eu am trăit nişte experienţe neplăcute la masculin (n.r., a avut lot subţire din punct de vedere numeric), iar dacă vom intra şi în grupele Europa League, un lot mai bine închegat ne va ajuta”, a mai spus Ovidiu Mihăilă în interviul din ProSport.

loading...
error: Content is protected !!