Actualitate

GreenWEEE pune în funcțiune la Buzău a treia fabrică de reciclare DEEE

GreenWEEE  a finalizat a treia fabrică de reciclare deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) și dă startul producției la Buzău. Liderul de piață în reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice în România, reușește astfel să își mărească astfel capacitatea  cu 40% , cu o investiție de 75 de milioane de lei pentru achiziționarea celor mai avansate instalații de reciclare.

Odată cu pornirea noilor linii de procesare, capacitatea totală de reciclare a GreenWEEE ajunge la 140.000 de tone pe an.

GreenWEEE și-a făcut simțită prezența în Buzău din anul 2009, dar noua fabrică, localizată pe platforma industrială Frasinu din Buzău, oferă o soluție completă pentru reciclarea frigiderelor și a altor deșeuri de uz casnic și industrial, acordând o atenție deosebită pentru recuperarea substanțelor periculoase, inclusiv uleiuri, agenți refrigeranți și de expandare.

GreenWEEE poate recicla 1.000.000 de frigidere pe an

GreenWEEE poate recicla 1.000.000 de frigidere pe an, obținând o recuperare de peste 98% a materialelor, reintegrate ulterior în economie sub formă de materii prime secundare, ținând pasul cu cerințele pieței în care deșeurile electronice înregistrează cel mai rapid flux de creștere la nivel mondial.

Noua investiție, realizată în platforma industrială Frasinu din Buzău, cuprinde și extinderea cu 35.000 mp a zonei de producție și logistică, precum și amenajarea unei parcări echipate cu stații de încărcare pentru vehiculele electrice și una pentru camioane. De asemenea, a fost dezvoltat și un spațiu modern de birouri, care operează eficient și sustenabil datorită unui sistem avansat de climatizare, încălzire și filtrare a aerului.

Marius Costache, CEO GreenWEEE explică strategia firmei de a promova economia circulară și din perspectiva recuperării deșeurilor, dar și cea a caracterului periculos al acestora. „Într-un context global în care se produc anual peste 50 de milioane de tone de deșeuri electronice, este evident că avem nevoie de o soluție în abordarea acestei probleme complexe. Investiția noastră nu este doar un angajament financiar, ci constituie un element fundamental al strategiei GreenGroup de a promova economia circulară la nivel european. Având în vedere caracterul adesea periculos al acestor deșeuri, am alocat resurse semnificative atât pentru implementarea tehnologiilor avansate, cât și pentru asigurarea trasabilității procesului și recuperarea materialelor, facilitând reintroducerea lor în circuitul economic”, spune Marius Costache, CEO GreenWEEE.

Strategia de dezvoltare GreenGroup este aliniată cu viziunea Abris, ce vizează extinderea și consolidarea poziției acestuia ca lider în economia circulară din Europa Centrală, iar proiectul acesta de investiție face parte din această strategie. Abris Capital  Partners este principalul investitor de private equity specialist în transformarea ESG din Europa Centrală și își propune să dezvolte companiile din portofoliul local în campioni regionali.

GreenWEEE colectează și reciclează toate tipurile de deșeuri alimentate electric sau cu baterii. Deșeurile provin de pe piața locală, de la operatori economici autorizați pentru preluarea responsabilității producătorului, retaileri de electronice și electrocasnice, firme de salubritate, colectori, cât și prin contracte cu mari producători.

GreenWEEE dispune de o capacitate totală de tratare de 140.000 tone/an

GreenWEEE este lider de piață în România în tratarea și reciclarea DEEE-urilor (deșeuri de echipamente electrice și electronice), bateriilor și componentelor din industria automotive.  Compania își desfășoară activitatea în trei fabrici, la Buzău și la Campia Turzii, având o capacitate totală de tratare de 140.000 tone/an, cu un numar de peste 350 de angajați și o investiție totală de 40 milioane de euro.

GreenWEEE asigură o tratare la cele mai ridicate standarde, fiind singura unitate din România și una din puținele din Europa cu licența de operare WEEELABEX. Standardul WEEELABEX (www.weeelabex.org) este un certificat european ce stabilește un set de reguli privind colectarea, logistica și tratarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Compania face parte din parcul integrat de reciclare GreenGroup.

GreenGroup, la 20 de ani de activitate

GreenGroup este un grup regional integrat de reciclare și pionier al economiei circulare, cu peste 20 de ani de activitate. GreenGroup este un jucător de top pe piața europeană în reciclarea PET și producția de fibre de poliester, precum și un jucător esențial în reciclarea electronicelor, a deșeurilor de sticlă și în gestionarea deșeurilor industriale. Din 2016, acționariatul majoritar este deținut de Abris Capital Partners, unul dintre cei mai importanți investitori de capital privat din Europa Centrală.

Abris Capital Partners, cu capital de investiții de 1,3 miliarde de euro

Abris Capital Partners este un fond independent de top de private equity specialist în transformare ESG, care se concentrează pe oportunități mid-market în țările din Europa Centrală. Fondat în 2007, Abris are ca strategie parteneriatul cu cele mai dinamice și de succes companii din Europa Centrală, care pot beneficia de un influx de capital și/sau expertiză managerială atât la nivel strategic, cât și operațional, amplificând creșterea și prin transformare ESG. Cu un capital de investiții de aproximativ 1,3 miliarde de euro, Abris a obținut sprijin financiar de la multe instituții de investiții de top la nivel global, inclusiv fonduri de pensii publice și corporative, instituții financiare, companii de asigurări și fonduri de tip endowment de la universități din SUA. Abris are un orizont de investiție pe termen lung și urmărește de obicei tranzacțiile în care poate obține un pachet majoritar sau total în investiție. Marja de investiție Abris pentru o tranzacție se situează între 30 și 75 milioane euro, cu posibilitatea unor sume mai mari, în funcție de caz. Abris operează în echipe regionale din birourile din Varșovia și București.

 

Articole similare