Acasă Economic Glovo va livra teste rapide pentru depistarea Covid-19  în Buzău și alte 13 județe din țară

Glovo va livra teste rapide pentru depistarea Covid-19  în Buzău și alte 13 județe din țară

0
Glovo va livra teste rapide pentru depistarea Covid-19  în Buzău și alte 13 județe din țară

Pentru a evita aglomerația și, implicit, răspândirea virusului SARS-Cov-2, Glovo vine în ajutorul buzoienilor și introduce în aplicație teste rapide pentru depistarea Covid-19. Aceste teste pot fi realizate la domiciliu și vor fi livrate în aproximativ 30 de minute, conform anun­țului companiei. În prezent, testele pot fi comandate doar în 14 orașe din țară, respectiv București, Timișoara, Ploiești, Iași, Galați, Constanța, Brașov, Buzău, Târgoviște, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Târgu Mureș, Slatina și Botoșani.

Glovo pune la dispoziția clienților trei pachete de teste, toate fiind acreditate de Organizația Mondială a Sănătății. Astfel, primul pachet conține trei teste, la prețul de 167,7 lei, al doilea pachet are cinci teste, prețul fiind de 274,5 lei, iar un singur test costă 54,90 de lei. Aceste teste sunt furnizate de Medimfarm, care este partener Glovo, și sunt produse de SD Biosensor. Taxa de livrare, pentru fiecare dintre cele trei pachete existente în aplicația Glovo, este de 19,99 de lei, conform adevărul.ro. Aceste teste rapide pot fi găsite în categoria Pharmacy, sub denumirea „Test rapid Covid-19”.

„Din dorința de a veni în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor Glovo, ne-am gândit la partenerierea cu Medimfarm pentru a le oferi celor interesați posibilitatea de a-și realiza teste rapide Covid-19, livrate într-un timp scurt și cu toate măsurile de siguranță respectate”, a declarat pentru sursa citată Victor Răcariu, General Manager Glovo.

Testele rapide de Covid-19 nu sunt singurele produse sanitare pe care Glovo a ales să le livreze clienților săi. Buzoienii pot beneficia și de test rapid de anticorpi, pentru care vor scoate din buzunare 29,90 de lei. La fel ca testele rapide pentru Covid-19, și testele rapide de anticorpi sunt acreditate de Organizația Mondială a Sănătății. În plus, în categoria „Produse sanitare” clienții Glovo pot găsi și măști de protecție, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Prețul acestora variază de la 0,95 până la 11 lei. De asemenea, clienții pot comanda și gel de curățare mâini, săpun lichid sau dezinfectant. Toate produsele sunt oferite de Medimfarm.

La nivel global, Glovo are acest serviciu în patru țări, respectiv Italia, Portugalia, România și Georgia. De când au fost introduse aceste teste rapide în aplicație, Glovo a livrat peste 6.500 de astfel de teste pentru depistarea noului virus Covid-19. Dintre acestea, peste 4.000 au fost livrate doar în România, conform sursei menționate.

Reamintim buzoienilor că aplicația Glovo cuprinde mai multe categorii ce pot fi selectate în funcție de nevoile lor. Este vorba despre mâncare, cumpărături din supermarket, livrare rapidă sau magazine. Mai nou, acestor categorii li se adaugă și butonul „Orice”, pe care cei care utilizează aplicația îl pot folosi pentru a comanda produse sau chiar articole disponibile în oraș, dar care nu se află în categoriile deja predefinite. După ce utilizatorul plasează comanda, acesta poate vedea în ce stadiu se află, iar după ce curierul preia comanda poate fi urmărit în timp real pănâ când acesta ajunge la destinație. Prin intermediul acestei aplicații se poate plăti atât cash, cât și cu cardul. În perioada pandemiei, experții recomandă utilizarea cardului pentru a fi evitată răspândirea cu noul Coronavirus.