vineri, 10 iulie 2020

Gloria și Metalul mai au de așteptat

• Fotbalul rămâne suspendat în România pe durata stării de urgență

Chiar dacă, inițial, fusese avansată data de 31 martie ca termen de suspendare a competițiilor fotbalistice din România, reluarea întrecerilor interne nu este posibilă mai devreme de 15 aprilie, când ar trebui să se încheie starea de urgență declarată de președintele Klaus Iohannis începând cu 16 martie.

Președintele Federației, Răzvan Burleanu, a anunțat că totbalul în România nu se va relua sub nicio formă până la ridicarea stării de urgență, care poate fi, însă, prelungită în situația în care răspândirea coronavirusului nu e stabilizată.

„Lucrăm în prezent pe mai multe scenarii”

„Trebuie să găsim o soluție să finalizăm competițiile naționale respectând șansele tuturor echipelor, ocupând toate datele disponibile. Am inițiat crearea unui grup de lucru care, în următoarele zile, va propune diferite scenarii de reluare a competițiilor. În acest grup de lucru vor fi reprezentate toate eșaloanele fotbalistice din România, inclusiv reprezentantul LPF și al sindicatului jucătorilor. La nivelul Ligii 1, din play-off mai sunt de disputat opt etape, din play-out mai sunt de disputat 12 etape. Din Liga a 2-a mai sunt de disputat 14 etape. Tot 14 etape mai avem de disputat și la nivelul Ligii a 3-a. Din Cupa României mai avem nevoie de două date disponibile. Două date pentru desfășurarea celor două semifinale în dublă manșă și o altă dată pentru finală. Totodată, trebuie să luăm în considerare și barajul de promovare în Liga 1, stabilit pentru a se desfășura în dublă manșă. Lucrăm în prezent pe mai multe scenarii de reluare a competiției. Din 22 aprilie și chiar 13 iunie, ca un moment critic. Repet, sunt scenarii pe baza cărora lucrăm în momentul de față. Dacă situația se va înrăutăți, atunci va trebui să fim des­chiși la forme inovative de finalizare a competițiilor: meciuri într-o singură manșă sau mini-grupe sau chiar propunere de modificare a tururilor preliminare pentru competițiile europene”, a spus președintele FRF.

loading...
error: Content is protected !!