joi, 03 decembrie 2020

Gloria, premiată de Federație pentru promovarea în Liga a 2-a

Metalul, remiză, CSM Rm. Sărat, victorie degeaba

Gloria a sărbătorit alături de suporteri, și în prezența reprezentanților Federației Române de Fotbal, promovarea în Liga a 2-a. Sâm­bătă seară, în nocturnă, pe Stadionul din Crâng, echipa buzoiană a disputat ultimul meci acasă din acest sezon, parte­ne­ră de întrecere fiindu-i CSM Focșani.

O partidă marcată de sărbătoarea pregătită la final, dar în care fotbaliștii buzoieni n-au ratat ocazia de a-și păstra invincibilitatea în acest campionat și să se impună încă o dată, la limită, 2-1. Florin Cazan a deschis scorul înainte de pauză, în minutul 42, oaspeții au egalat prin Remus Popa, din penalty, în minutul 63, dar cu zece minute înainte de final Oprea a marcat pentru cea de-a 23-a victorie stagională. La final, secretarul general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu, și directorul tehnic al Federației, Mihai Stoichiță, le-au înmânat elevilor lui George Timiș medaliile, tricourile și cupa pentru câștigarea seriei.

SCM Gloria Buzău:  Ca­tană Gurău , Ceaușel, Konate, Velisar, Danci, Enescu (Danciu), Cazan (Oprea), Calu (Rus), C. Petre (Roman), Mihalache. Antrenor: George Timiș

Promovarea, salutată de primarul Constantin Toma

Poate principalul artizan al acestei performanțe, primarul Constantin Toma, n-a lipsit, sâmbătă seară, de la premierea fotbaliștilor Gloriei, bucurân­du-se în final alături de aceștia, de stafful tehnic și administrativ și de suporteri de promovarea în Liga a 2-a. Ulterior, Toma a revenit cu un mesaj pe facebook:

„Doi ani de performanță sportivă la Buzău! Echipa de fotbal a clubului SCM Gloria Buzău a promovat după numai doi ani în liga a 2-a a fotbalului românesc! O victorie mare pentru buzoienii iubitori de fotbal, iubitori de sport! Fără nicio înfrângere, Gloria Buzău a promovat și a primit tricourile și medaliile de campioni de la oficialii FRF, domnii Gabriel Bădescu și Mihai Stoichiță. Mulțumesc fotbaliștilor, antrenorului George Timiș și celor doi conducători ai clubului, Cristian Ceaușel și Ion Cazan. Acest rezultat bun întregește seria excepțională de rezultate atât a sportivilor legitimați la Gloria Buzău cât și a celorlalți sportivi  legitimați la alte cluburi buzoiene. Iată că în numai doi ani avem deja echipă de handbal fete, echipă de rugby, echipă de volei băieți și echipă de fotbal în diviziile de elită ale sportului românesc. Adăugând și echipa de handbal băieți, sprijinită de Consi­liul Județean Buzău, care și-a menținut locul în prima divizie, putem spune că sportul buzoian este deja la înăl­țime. Aceste rezultate bune la echipe sunt completate de rezultatele excepționale obți­nute de Ovidiu Ionescu, vicecampion mondial și european la tenis de masă, component al echipei Gloria Buzău, sau de campioana națională la atletism Marina Baboi, de asemenea componenta a echipei noastre.  Sunt mândru ca buzoian că și celelalte secții sportive au performat, obținându-se peste 100 de medalii de aur, argint și bronz la campionatele naționale sau internaționale!  Buzăul este un oraș deschis sportului și performanței! Hai Buzău, Buzău!”

CSM Rm. Sărat, victorie târzie

Noul antrenor principal, Dănuț Paveliuc, a obținut prima victorie pe banca lui CSM Rm. Sărat, învingând cu 1-0, pe teren propriu, pe FC Botoșani 2, unicul gol fiind marcat de Dorin Burlacu, din penalty, în minutul 22. O victorie care nu-i ajută însă deloc pe râmniceni, deja retrogradați în Liga a 4-a. Într-un alt meci, Metalul a remizat, 0-0, pe terenul Științei Miroslava.

 

Liga a 3-a, Seria I, Etapa a 28-a, rezultate:

CSM Pașcani – KSE Tg. Secuiesc: 2-3

CSM Rm. Sărat – FC Botoșani 2: 1-0

Bucovina Rădăuți – Șomuz Fălticeni: 1-0

Ceahlăul Piatra Neamț – Foresta Suceava

Știința Miroslava – Metalul Buzău: 0-0

SC Oțelul Galați – Sporting LieștiȘ 1-1

SCM Gloria Buzău – CSM Focșani: 2-1

Sănătatea Darabani a stat

loading...
error: Content is protected !!