Sport

Gloria, hei! Buzăul câștigă și e la un pas de play-off

Gloria Buzău avea nevoie de o victorie în meciul cu Unirea Slobozia pentru a rămâne în cursa pentru play-off, cu o rundă înainte de finalul sezonului regulat. Băieții lui Mihalcea au demonstrat că pot ieși la liman din situații limită, au deschis scorul repede făcându-și meciul ușor, așa cum se spune prin fotbal.

Buzăul a deschis ostilitățile, trecând repede peste acea perioadă de tatonare, tipică meciurilor cu miză. Golul a venit, din fericire, repede, spre entuziasmul publicului spectator. Angelov a șutat de la 18 metri, balonul a fost ușor deviat și a poposit cuminte, în poartă.

Gloria și-a dublat rapid avantajul. Patru minute trecuseră de la deblocarea tabelei și tot Angelov a fost protagonist. Macedoneanul, excelent poziționat în careul mare, a fost faultat de Ibrian chiar în momentul șutului. Valentin Alexandru a executat lovitura de pedeapsă, iar mare parte dintre emoții se risipiseră: Buzăul conducea cu 2 la 0!

Gazdele puteau majora scorul în minutul 28, atunci când centrarea lui Dudu a lovit bara porții apărată de Păduraru. Trei minute mai târziu, Gloria a trecut din nou pe lângă golul de 3 la 0, după voleul lui Angelov, omniprezent în prima repriză. La cabine, buzoienii au intrat, totuși cu un avantaj de trei goluri, imposibil de remontat. Tot Angelov s-a aflat la originea golului, după ce a șutat cu stângul de la 10 metri, în cross. Păduraru a atins balonul, dar Pablo Gaitan, oportunist de serviciu, a îndeplinit formalitatea, împingând mingea în plasă.

În debutul actului secund, tot Gloria a fost echipa prezentă în ofensivă, însă Unirea a reușit să reducă din diferență, prin Gabi Lazăr, după o lovitură de colț. Din fericire pentru suporterii prezenți pe stadion, gazdele au știut să gestioneze ultimele 30 de minute ale partidei, astfel că tabela nu s-a mai modificat.

  • Gloria Buzău: Stoian – Oteliță, Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu – Gaitan, Lopez – Eduardo, Lazăr, Angelov – Alexandru. Rezerve: Rusu – Trebotic, Godwin, Boiciuc, Munteanu, Marku, Pandele, Greu, Șuteu.
  • Unirea Slobozia: Păduraru – Ibrian, Peju, Lazăr, Toma – Coadă, Serges – Bolohan, Afalna, Denis – Rus. Rezerve: Contra – Prejmerean, Golda, Dorobanțu, Dinu, Botogan, Ben, Silaghi, Mustacă.

Cu 30 de puncte acumulate, Gloria e pe șapte în clasament, însă o victorie în ultima etapă ar propulsa-o în play-off.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat, Unirea Slobozia, Dinamo și Gloria Buzău, echipe clasate pe locurile 5, 6, respectiv 7, au toate câte 30 de puncte. În situația în care vor termina tot la egalitate și după ultima rundă, Dinamo și Gloria vor merge în play-off. Asta deoarece după ce se va trage linie la final de sezon, vor prima rezultatele directe, nu golaverajul. Dacă mai multe echipe vor fi la egalitate de puncte, se va întocmi un clasament special între acestea, cu rezultate directe, pentru a se face departajare.

Dincolo de orice calcul matematic, Gloria trebuie să câștige la Baia Mare. Clubul din nordul țării tocmai s-a despărțit de antrenorul Mihai Iosif, iar până la finele sezonului expertiza tehnică va fi asigurată de Vasile Miriuță.

Articole similare