joi, 09 iulie 2020

Gloria, din rău în mai rău!

• Gloria Buzău – Metaloglobus Bucureşti 1-2 (1-0)

Gloria traversează cea mai dificilă perioadă de la începutul campionatului. Dintr-o candidată la poziţiile fruntaşe, chiar dacă fãră drept de promovare, echipa buzoiană a ajuns să aibă emoţii acum, după 16 etape, în privinţa retrogradării.

Formaţia din Crâng a suferit o a doua înfrângere la rând pe teren propriu, după o nouă evoluţie palidă, încununată, ce-i drept, şi cu puţină neşansă. După ASU Poli Timişoara, în restanţa de la mijlocul săptămânii trecute (0-1), a plecat cu toate punctele de la Buzău şi Metaloglobus Bucureşti. Şi ce bine începuseră partida elevii lui Ilie Stan! Nu trecuse un sfert de oră şi Valentin Alexandru a transformat perfect o lovitură liberă de la 25 de metri, după ce tot el fusese faultat. În continuare, chiar şi fără să pună o presiune foarte mare pe echipa adversă, Gloria a avut iniţiativa şi a mai fost pe­riculoasă în două rânduri, la o ezitare a lui Munteanu (mi­nu­tul 19) şi la un voleu al lui Ioniţă, care nu a nimerit ţinta (mintul 21).

Partea secundă a început rău pentru gazde, care l-au pierdut pe căpitanul Sebastian Ghinga, ieşit accidentat (mi­nu­tul 59), dar jocul a continuat să fie de partea buzoienilor, cu alte faze notabile la poarta oaspeţilor: Val. Alexandru (minutul 70), Val. Munteanu (minutul 74) şi Tucaliuc (mi­nu­tul 77). Din păcate, la o fază care nu anunţa mare lucru, arbitrul arată punctul cu var la un contact între portarul Relu Stoian şi mijlocaşul oaspeţilor, Ciocîlteu, iar Alexandru Coman a transformat pentru 1-1 (minutul 78). Şi dacă e să se aleagă praful, se alege! La o nouă fază banală în careul Gloriei, Stoian a fost păcălit de Andrei Lungu, iar Metaloglobus a trecut în avantaj (minutul 82). Încercările disperate ale Gloriei de a salva măcar un punct în minutele de final au fost sortite eşecului, iar situaţia, fără a fi încă dramatică, a început să se complice.

SCM Gloria: R. Stoian – Gîţ, M. Ioniţă, Ghinga (59 Dr. Ceauşel), Pîrcălabu, Bour­ceanu, Balgiu (46 Luptak), Vîlsan (67 Calu), Tucaliuc, Val. Munteanu, Val. Alexandru. Antrenor: Ilie Stan

Miercuri, “intermediară” cu UTA, la Arad

Meci de foc în etapa următoare, intermediarã, pentru fotbaliştii Gloriei! Miercuri, în runda a 17-a, de la ora 14,00, elevii lui Ilie Stan întâlnesc în deplasare pe UTA Arad, ocupanta locului secund şi una dintre candidatele la promovare. Buzoienii revin apoi în Crâng sâmbătă, când este programată partida cu Dunãrea Călăraşi.

Liga a 2-a, Etapa a 16-a, rezultate:

 • Turris Tr. Măgurele – Ripensia Timişoara: 3-3
 • Farul Constanţa – Pandurii Tg. Jiu: 5-0
 • Concordia Chiajna – Sportul Snagov: 2-0
 • CSM Reşiţa – Petrolul Ploieşti: 1-1

Viitorul Tg. Jiu – Dunãrea Cãlãraşi: 1-3

 • SCM Gloria Buzău – Metaloglobus Bucureşti: 1-2
 • ASU Poli Timişoara – Csikszereda Miercurea Ciuc: 1-0
 • FC Argeş – UTA Arad : 0-0
 • Rapid Bucureşti – Universitatea Cluj 1-1

CS Mioveni a stat

Clasament

 1. CS Mioveni 30 p.
 2. UTA Arad 28 p.
 3. Farul 25 p.
 4. Petrolul 25 p.
 5. Tr. Măgurele 24 p.
 6. Metaloglobus 23 p.
 7. Rapid 22 p.
 8. FC Argeş 22 p.
 9. Viitorul Tg. Jiu 21 p.
 10. SCM GLORIA 20 p.
 11. ASU Poli Timişoara 20 p.
 12. Călăraşi 19 p.
 13. Chiajna 19 p.
 14. Universitatea Cluj 18 p.
 15. Ripensia 18 p.
 16. CSM Reşiţa 16 p.
 17. Csikszereda 16 p.
 18. Snagov 8 p.
 19. Pandurii 7 p.

loading...
error: Content is protected !!