Sport

Gloria, campioana transferurilor

Benzar și Dumitrașcu, oficial în Crâng

Dacă la începutul pauzei competiționale cei de la Gloria s-au mișcat destul de lent pe piața transferurilor, 2024 a adus un adevărat iureș al înregimentărilor de jucători la clubul din Crâng. Nu mai puțin de zece achiziții au fost oficializate, fie ele transferuri definitive, fie împrumuturi. Cei mai recent veniți sunt Denis Dumitrașcu, de la UTA Arad, și Daniel Benzar, fotbalist care a semnat din postura agentului liber de contract.

Denis Dumitrașcu poate reprezenta un câștig pentru Gloria și prin prisma faptului că poate acoperi mai multe posturi în teren. Jucătorul născut la Râmnicu Vâlcea poate juca mijlocaș de bandă, dar și în centrul liniei mediane, putând fi folosit, la nevoie, ca left-back.
Odinioară internațional român U18 și U19, stângaciul venit de la UTA a mai jucat de-a lungul carierei la Chindia și FC Argeș. La 28 de ani, revine în eșalonul secund după două stagii complete în Superligă. Pentru UTA, Dumitrașcu a evoluat în 13 meciuri (822 minute) în prima ligă în acest sezon, în zece intrând ca titular și în patru fiind înlocuit. A prins și cele patru meciuri (192 minute) în actuala ediție a Cupei României, de două ori intrând ca titular și doar o dată fiind integralist, chiar contra Gloriei Buzău (scor 2-1), în Crâng. Cota sa de piață este una cât se poate de respectabilă, în ciuda așa-zisului pas în spate, 350.000 euro, conform transfermarkt.

Daniel Benzar constituie, cel puțin deocamdată, o enigmă, întrucât, indiferent de numele și cota sa de piață, starea sa fizică este greu de evaluat după câteva luni bune de pauză. Chiar și cu o viață sportivă impecabilă, un fotbalist se readaptează greu, nu atât intensității antrenamentelor cât ritmului pe care-l presupune o partidă la nivelul ligii secunde. Cu siguranță, cei din staff-ul buzoian au avut în vedere acest aspect, atunci când au considerat că mijlocașul va fi util echipei.

Georgi Pashov, Marko Pervan, Dinko Trebotic, Viktor Angelov, Idan Golan și Dominik Radic au fost trimiși la echipa U19 a clubului, acolo unde au evoluat în week-end, contra celor de la Metalul. Cu ei se poartă, probabil, discuții legate de rezilierea amiabilă a contractului. Andreas Mihaiu, un jucător care a avut evoluții și cifre respectabile în sezonul regular, ar fi accidentat și nu s-a aflat în lotul pe care Andrei Prepeliță
l-a folosit în meciul cu CS Dinamo București. Până acum, numărul achizițiilor Gloriei în această iarnă a ajuns la zece, iar echipa din Crâng a mai prezentat oficial opt transferuri: Ovidiu Perianu, Alexandru Fărăgău, Rassambek
Akhmatov, Alexandru Dandea, Radu Crișan, Mihnea Rădulescu, Vlad Prejmerean și Raul Șteau.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker