Sport

Gloria, bătută din nou de UTA

Buzoienii pierd la limită, pe două greșeli ale portarului

Gloria n-a reușit nici miercuri să scape de complexul „UTA Arad”, echipă împotriva căreia a pierdut, sezonul trecut, atât barajul de promovare, cât și meciul de cupă. Arădenii au reușit să întoarcă scorul și să plece de la Buzău cu toate cele trei puncte, în contexul în care noul format al celei mai vechi competiții naționale se dispută după sistemul grupelor.

Buzăul a deschis scorul în minutul 32, prin Vali Dumitrache, servit excelent în profunzime de Adi Chică Roșă. Tânărul format chiar la LPS l-a executat elegant pe Kucher, cu o scăriță. În prealabil, gazdele mai rataseră o ocazie imensă, prin Pervan. Până la pauză, același Pervan a mai trecut o dată, pe lângă gol.

La reluare, Gloria a continuat să fie echipa mai insistentă în atac, eliberată parcă de tracul disputei în compania unei grupări din Superligă. Scenariul s-a dat peste cap în minutul 57, atunci când trasorul expediat de la peste 25 de metri de Marcelo l-a găsit spectator pe Haymamba. Treptat, UTA a început să controleze ostilitățile, ajutată de calm și de un joc de posesie mai bun.

Golul doi a venit tot pe o neatenție a lui Haymamba. Fabry a șutat de la distanță, o execuție parabilă, dar pe care camerunezul din poarta Gloriei nu a reușit să o rețină. Mingea i-a sărit în piept, prilej excelent pentru Vucenovic de a relua în plasă.

Până la final, buzoienii nu și-au mai creat ocazii mari, pe fondul unui joc lipsit de idei, ba chiar precipitat pe alocuri.

Mai multe amănunte, în ediția de vineri a cotidianului OPINIA.

 

Articole similare