luni, 01 iunie 2020

Gloria a desființat și secția de gimnastică!

• Singurii sportivi legitimați, frații Burtanete, s-au transferat la Steaua

Gloria a închis o nouă secție, după cea de volei masculin, din cauza restrânge­rilor bugetare survenite în urma pandemiei de ­coro­navirus, dar și a gradului scăzut de solicitare în rândul copiilor și tinerilor, după cum precizează un comunicat al clubului din Crâng.

Printr-o Hotărâre a Consiliului Local Municipal, a devenit inactivă și secția de gimnastică, secție care se confrunta cu o situație mai specială. În doi ani de la înființare, secția nu a avut decât doi sportivi de performanță legitimați, frații Gabriel și Robert Burtanete, care, la terminarea junioratului, au refuzat prelungirea contractului de activitate sportivă (CAS) și au solicitat transferul la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, datorită unor oferte mai avantajoase, respectiv încadrarea în rândul cadrelor M.Ap.N. Vara trecută, la Gyor, în Ungaria, Gabriel Burtanete devenea primul campion mondial de juniori de gimnastică al României, în urma medaliei de aur ­cuce­rită la sărituri, aceasta fiind cea mai importantă distincție adusă clubului Gloria de secția de gimnastică.

De ce a fost dezactivată secția de volei

Prin intermediul unui comunicat, conducerea Gloriei a venit cu precizări în legătură cu dezactivarea secției de volei masculin, începând cu data de 29 aprilie.

„Prin Hotărârea Consi­liului Local al Municipiului Buzău nr. 85 din 29.04.2020, s-a decis ca, începând cu data de 29. 04. 2020, secț­ia  <Volei> din cadrul clubului SCM Gloria Buzău să devină inactivă, cu respectarea procedurile legale specifice (…) De asemenea, prin Hotărârea nr.31 din 18.03.2020, Federația Română de Volei a decis închiderea Campionatului Național Divizia A1 (masculin+feminin), iar sezonul competițional este posibil să se reia abia în luna octombrie. În cadrul secției volei au activat 16 sportivi de performanță (din care 5 sportivi sunt buzoieni). Gradul de adresabilitate În rândul tinerilor și copiilor buzoieni a fost, însă, destul de scăzut, fapt ce a determinat ca în cadrul secției volei să nu funcționeze echipe de copii și juniori. Mulțumim tuturor suporterilor care ne-au fost aproape și care ne-au încurajat necondiționat!”, se arată în comunicatul clubului din Crâng.

loading...
error: Content is protected !!