luni, 06 iulie 2020

Ghid de cumparare a unei cabine de dus

Dusul este o caracteristica cheie a baii, iar forma si designul cabinei de dus are un impact asupra stilului camerei. Fie ca este vorba de o cabina de dus compacta pentru o baie mica, de un dus modern si spatios pentru o baie de familie mare sau de un dus contemporan si luxos, exista pe piata foarte multe variante de inchideri si cabine de dus, ideale pentru preferintele tale si spatiul disponibil din baie.

Ia in considerare spatiul

Inainte de a incepe sa te uiti la detaliile unei cabine de dus, va trebui sa evaluezi spatiul pe care il ai disponibil in baie. Iata care sunt factorii de luat in considerare:

Unde vei instala cabina de dus?

Atunci cand alegi cabina de dus, va trebui mai intai sa decizi locul in care va fi instalata. Componentele de care vei avea nevoie pentru incinta vor depinde de locul in care pui dusul. Inlocuiesti dusul si doresti sa il montezi pe cel nou in acelasi loc? Sau renovezi baia? Daca este vorba de a doua optiune, probabil ca vrei sa instalezi dusul pe un alt perete din baie. Atunci cand decizi unde sa instalezi cabina de dus, ia in considerare spatiul necesar pentru deschiderea usii, si orice alte caracteristici pe care doresti sa le adaugi, cum ar fi suportul de prosop. Tine cont de orice caracteristici existente, cum ar fi conducte, guri de aerisire si lumini.

Forme de cabina de dus

Exista o serie de forme diferite de cabine de dus si cadita pentru dus. Cea mai potrivita va depinde de dimensiunea si aspectul spatiului disponibil.

Cabina de dus patrata

Cabinele de dus patrate ocupa o cantitate mica de spatiu, astfel incat sunt potrivite pentru majoritatea dimensiunilor de bai. O incinta patrata iti ofera o gama larga de optiuni, deoarece multe dintre gamele existente pe piata includ o varietate de stiluri de usa si finisaje din sticla.

Sunt practice, folosind tot coltul unei camere, si iti ofera mult spatiu in interior, lasand in acelasi timp suficient spatiu disponibil la exterior pentru mobilier si accesorii.

Cabina de dus dreptunghiulara

Daca ai un spatiu mai mare disponibil, o cabina dreptunghiulara este un lux de care te vei bucura cu siguranta. Cabinele dreptunghiulare pot fi amplasate intr-un colt impotriva a doi pereti sau impotriva unui perete cu doua panouri laterale. Cabina de dus dreptunghiulara este, de asemenea, o modalitate excelenta de a face dusul accesibil pentru persoanele cu mobilitate redusa.

Cabina de dus semirotunda

O cabina de dus semirotunda se instaleaza in colt, pe doi pereti, si are un panou cu usi curbate. Este ideala pentru bai mai mici, deoarece partea curba foloseste mai putin spatiu decat o cabina de dus patrata.

Cabina de dus cu usi glisante

Usile glisante sunt disponibile pentru aproape toate tipurile de cabine de dus. Panourile cu doua usi glisante sunt mai mari si se potrivesc cabinelor patrate sau dreptunghiulare. Folosind doua usi spre deosebire de una, iti ofera mai mult spatiu pentru a intra si iesi din dus.

https://www.pexels.com/photo/architectural-photography-of-toilet-1571462/

loading...
error: Content is protected !!