marți, 22 septembrie 2020

Gheorghe Vlase vrea să dea un restart Primăriei prin digitalizare

Președintele Restart România, Ioana Ramona Bruynseels, a fost joi la Buzău pentru a lansa candidații acestei formațiuni politice la funcția de primar al munici­piului Buzău, precum și la cele de consilier local. Organizația buzoiană Restart România, condusă de Gheorghe Vlase, care este și prim-vicepreșe­dinte național al partidului, a reușit, conform acestuia din urmă, să strângă semnăturile necesare susținerii candidaturilor doar pentru Primăria și Consiliul Local  Buzău, nu și pe cele care le-ar fi permis să intre în cursa pentru Consiliul Județean. Cu toate acestea, Ioana Ramona Bruynseels a afirmat că Buzăul este un oraș pe care îl îndrăgește, pentru că îi plac prăjiturile de aici, dar și pentru că în județul nostru a adunat un număr mare de voturi la alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului trecut.

Ioana Ramona Bruynseels a mai spus că Gheorghe Vlase va candida la Primărie cu un program propriu, dar completat cu trei propuneri pe care i le-a făcut ea însăși: ,,Să aibă grijă de oamenii simpli din Buzău, care se încadrează între 1.300 și 2.000-2.000 și ceva de lei. Trebuie sprijiniți, nu mai trebuie lăsați în urmă. Ca să nu mai vorbesc despre cei care au sub 1.300 lei. Acești oameni trebuie sprijiniți prin facilități, trebuie să faceți demersuri pentru a obține facilități pentru acești oameni, în așa fel încât viața lor să fie mai bună. Apoi, te rog, George, să încurajezi inițiativa privată în Buzău; antreprenorii din Buzău trebuie să prindă curaj și încredere în instituțiile sta­tului și în primăria din Buzău, în așa fel încât să-și permită mai mult, cu mai multă încredere, să investească în Buzău, să deschidă companii, și să atragem împreună investitori în Buzău, ca să putem veni să creăm locuri de muncă mai bine plătite și care să acorde oamenilor siguranta traiului. Și apoi, bineînțeles, ce te mai rog, pentru că digitalizarea este extrem de importantă, dar și buna organizare, te rog să faci din Primăria Buzău un <one-stop shop>, conceptul prin care aducem toate instituțiile de care are nevoie cetățeanul atunci când își plătește impozitele, atunci când are orice demersuri și orice contact cu autoritățile statului, ele trebuie să se regăsească în Primăria Buzău, astfel încât oamenii să nu fie purtați de ici-colo, de la o instituție la alta, să se poată rezolva totul: cetățeanul intră în Primaria Buzău, într-o jumătate de oră maxim trebuie să iasă cu toate problemele rezolvate”, a spus Ioana Ramona Bruynseels.

La rândul său, Gheorge Vlase a promis că Primăria Buzău va primi ,,un restart foarte clar pe problema digitalizării și a apropierii salariaților Primăriei către cetățean”, și prin deschiderea în fiecare cartier a unui birou al Primăriei. El spune că va reduce cu 50 la sută costurile de administrație ale Primăriei, că nu va permite nepotismul, va construi în zona centrală o parcare subterană și va introduce facilități pentru achiziționarea de centrale de apartament pentru buzoienii nevoiași.

2 COMENTARII

  1. vlase revopsit,pina mai ieri pe la toate partidele,asa-i cind nu realizezi penibilul!

  2. Nu se rezolvă nimic cu facilități la achiziționarea de centrale de apartament pentru nevoiași! Imediat apare problema achitării gazelor consumate, mai ales că acestea au fost „liberalizate” și nu mai există niciun control al tarifelor practicate de distribuitorii de gaze deci, firesc, iarăși subvenții pentru plata gazelor, fapt ce-i va determina pe distribuitori să forțeze și mai mult ridicarea tarifelor! Că doar surplusul de bani nu mai vine direct de la consumator ci de la un decident politic!
    N-am auzit niciun partid să aducă în discuție remunicipalizarea utilităților publice (www.remunicipalisation.org) acolo unde au fost concesionate privaților în prealabil! Corect ar fi ca primăriile, numite acum sec UAT-uri, să-și administreze singure utilitățile publice adică curentul electric, gazele naturale, apa și canalizarea, gunoiul și transportul în comun. Toți utilizatorii
    transportului în comun au simțit pe pielea lor „beneficiile” oferite de celebrele Maxi-Taxi operate de privați! Tarifele la apă și canalizare sunt comparabile cu cele ale Parisului, kilowatul este comparabil cu cel al Berlinului iar gazele sunt mai scumpe decât la Viena! Oare de ce?

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!