vineri, 10 iulie 2020

Gheorghe Vasile (PMP): “Voi propune ca elevii de la Școala 1 să facă orele de sport în fața sediilor ALDE și PNL, care i-au lăsat fără teren”

Ședință relativ calmă, vineri, la Consiliul Local, poate și pentru că din tripleta fantastică a celor care se dau de obicei în stambă la întrunirile deliberativului municipal, Silviu Roșioru-Ion Barbu-Constantin Ionescu, ultimul a absentat motivat. Astfel că timpul consacrat declarațiilor electorale s-a redus substanțial, verva lui Roșioru și a lui Barbu nefiind suficientă pentru a compensa lipsa lui Ionescu.

Singurele subiecte de dispută au fost, vineri, tentativa municipalității de a iniția procedura de achiziție a sediului Companiei de Apă de pe Bulevardul Unirii în vederea transformării acestuia în locuințe sociale, și salvarea secției de futsal din cadrul Sport Club Municipal Gloria.

La ultimul dintre cele două subiecte a fost notabilă intervenția consilierului Partidului Mișcarea Populară Gheorghe Vasile, care este și președintele organizației județene a acestei formațiuni politice, care a adus în discuție problema terenului de sport al Școlii nr. 1. El i-a acuzat pe consilierii Partidului Național Liberal, ai Alianței Liberalilor și Democraților, precum și pe cei doi aleși locali care reprezită formal Partidul Social Românesc, de faptul că au respins o hotărâre care ar fi permis municipalității să achiziționeze respectiva suprafață de teren de la proprietarul căruia i-a fost retrocedat. Gheorghe Vasile a spus că, în calitate de membru în Consiliul de Administrație al res­pectivei unități școlare, îi va sfătui pe părinți și pe profesori să organizeze orele de educație fizică în fața sediilor celor două partide ai căror consilieri s-au opus tranzacției.

“Dacă tot vorbim de sport – că văd că toți sunt interesați de sport -, copiii de la Școala 1 au rămas fără terenul de sport prin votul consilierilor de la PNL și de la ALDE, în condițiile în care în comisia în care s-a negociat au fost patru runde de negocieri, două expertize pe banii Primăriei, și ne trezim că în Consiliul Local nu se votează. Eu fac parte din Consiliul de Administrație de la Școala 1 și mi-e și rușine să merg pe acolo. Dar când voi ajunge acolo, când voi merge la Consiliul de Administrație, le voi propune ca orele de sport să le facă în fața sediilor ALDE și PNL. Aceasta le voi propune, vom vorbi cu părinții și le facem acolo orele, pentru că nu putem să discutăm despre sport dacă acești copii nu au unde să facă orele de sport. Iar noi, după ce am plătit a doua expertiză din banii Primăriei, după ce am semnat cu toții procesul verbal – iar domnul Ionescu, care nu a fost prezent, a fost întrebat prin telefon – ne trezim în Consiliul Local că nu știm ce votăm”, a spus Gheorghe Vasile.

La rândul său, primarul Constantin Toma a remarcat că aleșii locali PNL, ALDE și PSRo vor să dreagă busuiocul după ce au constatat impactul votului lor asupra opiniei publice buzoiene: “Am vorbit cu proprietarul, a acceptat o renegociere, se va întruni comisia din nou, dar ce este trist în povestea aceasta este că ați făcut parte și cei de la PNL și domnul consilier Roșioru din acea comisie, ați semnat că sunteți de acord cu prețul iar în Consiliul Local alți trântit-o. Și când ați văzut impactul asupra părinților, asupra profesorilor, v-ați liniștit și încercați să reveniți”, a spus Toma.

Și la această ședință, consilierul Silviu Roșioru a ținut să se dea în spectacol, parcă pentru a demonstra tuturor că a trecut precum rața în apă prin cei șapte ani de când este ales municipal. La proiectul privind sediul Companiei de Apă, acesta a început să citească un text prin care înfiera cu mânie proletară faptul că directorul Companiei de Apă, nu este prezent la ședință: “Refuzul doamnei director Simona Săvulescu, directoarea Companiei de Apă de a da curs invitației pe care a primit-o în mod repetat…”. A fost întrerupt de hohotele celorlalți consilieri, care i-au atras atenția că directorul Simona Săvulescu se afla la un metru de el. Din fericire, gestul lui Roșioru a fost trecut cu vederea de toți cei prezenți, conștienți cu toții că un scriitor de texte, fie el secretar de stat, nu are la dispoziție în permanență o prezicătoare care să-i permită să anticipeze ce se va întâmpla la evenimentele pentru care compune discursuri.

loading...
error: Content is protected !!