Actualitate

Geoparcul „Ținutul Buzăului”, promovat la Târgul de Turism al României

Consiliul Județean Buzău va participa la Târgul de Turism al României, București – Centrul Expozițional Romexpo, cel mai mare eveniment al industriei ospitalității românești, care va fi organizat în perioada 23-26 februarie 2023.  La această ediție vor fi promovate destinațiile de vacanță cele mai atractive ale județului, precum și cel mai recent teritoriu acreditat UNESCO, Geoparcul Internațional „Ținutul Buzăului”.

Pentru prima dată, județul Buzău va fi prezent atât cu stand propriu, cât și la standul oficial al României, la inițiativa Ministerului Antreprenoriatului și Turismului de a promova geoparcurile UNESCO din România. Geoparcul Internațional UNESCO „Ținutul Buzăului” va promova valorile românești alături de Geoparcul Internațional UNESCO „Țara Hațegului” și de alte două geoparcuri aspirante, Oltenia De Sub Munte (Vâlcea) și Carpaterra (Brașov), reprezentând împreună Rețeaua Geoparcurilor din România.

Programul de activități propus de Geoparcul Internațional UNESCO „Ținutul Buzăului” include activități educaționale pentru copii, prezentări de către profesioniștii din turism (agenții de turism, ghizi turistici, alți operatori de turism), precum și elemente de realitate virtuală prin care vizitatorii târgului pot călători pe teritoriul geoparcului buzoian.

Totodată, în sprijinul promovării elementelor de patrimoniu UNESCO, județul Buzău va prezenta la standul României și elemente de patrimoniu imaterial al județului, în cadrul expoziției de mărțișoare la care participă reprezentanți ai Asociației Meșterilor Populari, Asociația Zestrea Bisoceană și Școala Merei. Tradiția Mărțișorului a fost inclusă în anul 2017 în patrimoniul UNESCO.

Călătorie virtuală prin județul Buzău și jocuri interactive pentru turiști

La standul propriu al județului, pe parcursul celor patru zile de târg, vizitatorii târgului vor avea ocazia să călătorească prin județul Buzău cu ajutorul expoziției de fotografie „70 de milioane de ani de istoria Pământului în 70 de fotografii”, realizate de 12 pasionați de fotografie.

Expoziția de fotografie va avea și o componentă virtuală, fiecare fotografie având un cod QR care, prin scanarea acestuia cu telefonul, trimite privitorul către informații detaliate din online, privind zona promovată. Astfel, înainte de a ajunge la Buzău, vizitatorii pot explora județul prin urmărirea unor clipuri scurte online sau prin parcurgerea unor articole cu informații detaliate, pot citi broșuri sau cărți și vor descoperi magia acestor plaiuri.

Expoziției de fotografie i se adaugă și prezentarea unor elemente de istorie a pământului, respectiv: geodiversitate – roci de milioane de ani, biodiversitate – plante specifice și patrimoniu cultural – lutul care se transformă. Vizitatorii vor avea ocazia să afle mai multe despre acestea prin informațiile prezentate, dar și prin intermediul unui joc interactiv.

Tot cu această ocazie, Consiliul Județean Buzău va lansa la nivel național aplicația „Descoperă Buzăul”, platformă online care ghidează turiștii înainte de a alege o destinație turistică din județ, prezintă oferta culturală a județului, precum și oferta de servicii turistice de cazare și masă. Prin numai câteva click-uri vor putea fi accesate cu ușurință componentele ofertei turistice ale județului Buzău.

Cei care doresc să dobândească mai multe cunoștințe despre județul Buzău, o pot face printr-un joc de descoperire, răspunzând la întrebările puse de echipa Buzăului. Răspunsurile la întrebări pot fi regăsite fie prin intermediul celor 70 de fotografii din expoziție, fie în aplicația Descoperă Buzăul. La finalul jocului, vizitatorii care au răspuns corect la toate întrebările vor fi recompensați cu suveniruri de la Buzău.

Centrele de Informare Turistică din zona montană a judeţului, din stațiunea balneoclimaterică Sărata Monteoru, zona Istrița și Valea Buzăului vor prezenta vizitatorilor ofertele turistice pentru sezonul de vară și sărbătorile de Paști.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker