Actualitate

Garda de Mediu, acțiune de plantare și ecologizare

A început curățenia de primăvară în tot județul iar, după ce Primăria Buzău i-a invitat pe buzoieni să participe sâmbătă, de la ora 08.30, la o acțiune de ecologizare a Pădurii Crâng, a venit și rândul celorlalte instituții să îi urmeze exemplul. Așa se face că reprezentanții Gărzii de Mediu s-au aflat miercuri, din nou, pe teren, de data aceasta, însă, nu ca să verifice dacă este încălcată legislația de mediu și să aplice sancțiuni acolo unde este cazul, ci ca să curețe suprafețe și să planteze copaci.

În cadrul campaniei naționale „Curățăm România”, inițiată de Ministerul Mediului la începutul lunii aprilie, comisarii buzoieni de Mediu au participat, alături de reprezentanți ai Primăriei Săpoca, dar și de elevi ai Școlii Gimnaziale din comună, la o amplă acțiune de salubrizare și de plantare a 115 copaci pe un teren de 5.000 de metri pătrați, aflat în apropierea stadionului din localitate.

„În data de 13.04.2022, în cadrul campaniei naționale «Curățăm România!», comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău au participat, alături de reprezentanți ai Primăriei Săpoca, dar și alături de 110 elevi de la Școala Gimnazială Săpoca, la acțiunea de salubrizare, cât și de plantare a unui număr de 115 pomi de diferite specii – tei, mesteacăn, paltin, stejar, pe un teren în suprafață de 5.000 mp, situat în apropierea stadionului din localitatea Săpoca, județul Buzău”, a transmis comisarul șef Carmen Adriana Ichim.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, a lansat Campania Națională „Curățăm România!”, care se desfășoară în perioada 4 aprilie – 4 mai 2022, sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”. Dincolo de apelul la implicare, Ministerul pune la dispoziția UAT-urilor și un program de finanțare pentru aceste acțiuni, cu un buget total de 20 de milioane de lei. În scopul derulării eficiente a acestei campanii, în funcție de numărul locuitorilor din UAT-urile beneficiare, se vor acorda sume între 3.000 și 30.000 de lei.

În cadrul campaniei, sunt eligibile proiectele care au ca scop ecologizarea zonelor afectate de poluarea cu deșeuri (plastic, metal, deșeuri de echipamente electrice și electronice, sticlă, hârtie, cartoane, lemn, cauciuc, materiale textile, baterii și acumulatori, anvelope), inclusiv a gospodăriilor, zonelor de protecţie din jurul lacurilor naturale, a lacurilor de acumulare, cursurilor de apă, digurilor, a canalelor, barajelor şi a altor lucrări hidrotehnice, a câmpurilor și pădurilor de pe raza teritorială a UAT/ADI.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker