ActualitateCultură

Fundația „Sfântul Sava” îi invită pe buzoieni la un festival de colinde

Sala Mare a Consiliului Județean va găzdui, luni, 5 decembrie, cea de-a XXXII-a ediție a Festivalului de colinde  organizat de Fundația „Sfântul Sava” de la Buzău. Festivalul, un regal de colinde tradiționale românești, cu o durată de circa patru ore, va începe la ora 16.00, intrarea fiind liberă.

Festivalul organizat de Fundaţia „Sfântul Sava”, în preajma Crăciunului, reunește colindători de la diferite instituţii buzoiene, care vor încerca să recreeze pe scenă autenticitatea şi frumuseţea cântecelor din gură, cântate în cete, pe uliţe de sat, printre troiene de zăpadă. Vor fi prezenți, ca în fiecare an, colindători de la Armată, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Jandarmerie.

Este unul dintre spectacolele de iarnă cu cea mai mare popularitate din judeţ pentru că, pe de o parte, a captat în timp interesul buzoienilor prin colinde care reprezintă ecoul popular şi artistic al cântărilor bisericeşti şi liturgice, iar pe de altă parte pentru că un festival cu o mare diversitate în ceea ce priveşte colindătorii care urcă pe scenă.

Repertoriul participanților va conține colinde româneşti premergătoare Crăciunului, „cântece care ne reamintesc de călătoria magilor, sosirea Mariei şi a lui Iosif la Betleem şi mai ales despre Naşterea Mântuitorului. Crăciunul este cea mai actuală sărbătoare religioasă. Fiecare generaţie de oameni se regăseşte în sărbătorile Crăciunului. Să ne bucurăm de fiecare dată când vine praznicul Crăciunului deoarece este şansa mântuirii noastre. Crăciunul are acest mesaj sfânt: acum să ne bucurăm de viaţa aceasta pământească pe care să o închinăm lui Dumnezeu, izvorul bucuriei veşnice”, a transmis preotul Mihail Milea, președintele fundației.

Spectacolul  este intitulat „Hai să colindăm împreună pentru pace!” va începe după ora 16.00 şi rezervă buzoienilor o serie de surprize, mai ales celor mici, care au ocazia să-l întâlnească pe Moş Crăciun îmbrăcat în straiele albe, dacice. Intrarea este liberă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare