Politic

Ciolacu și Neagu, la congresul socialiștilor moldoveni

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, s-a aflat week-end-ul trecut la Chișinău, pentru a participa la Congresul al X-lea, extraordinar, al Partidului Democrat din Republica Moldova. Liderul social-democraților a luat cuvântul în cadrul Congresului și a spus că țara are nevoie de un partid social-democrat proeuropean, în contextul actual destul de delicat, în care Rusia bate la ușa Moldovei. „Sunt ferm convins că după acest Congres, care cred că va fi sub egida unității social-democrației, cu toții vom consolida o forță politică profesionistă în Republica Moldova, care în perioada următoare va avea foarte multe de spus, atât în Republica Moldova, cât și în România, dar și în Europa”, a mai adăugat Ciolacu.

Tot un context delicat, care a iscat multe discuții, este și cel al apropierii autorităților române de primarul Chișinăului, Ion Ceban, care și-a conturat imaginea de filorus prin mai multe declarații controversate ajunse în spațiul public. La aceasta se adaugă și un document al Departamentului Trezoreriei Statelor Unite, care a dat publicității o analiză din care reiese că partidul „Mișcarea Alternativa Națională” (MAN), condus de Ceban, ar fi finanțat de Moscova.

Marcel Ciolacu, alături de Vasile Dîncu, președinte al Consiliului Național al PSD, și Petre Emanoil Neagu, prim-vicepreședinte al PSD Buzău, au avut o întâlnire cu Ion Ceban week-end-ul trecut. Președintele PSD a tranșat rapid discuția despre Chișinău, spunând că instituțiile din țara noastră, inclusiv cele de la Buzău, îi ajută pe românii din Republica Moldova, nu persoanele fizice, în contextul în care instituția condusă de Neagu, Consiliul Județean Buzău, a finanțat mai multe proiecte ale Chișinăului, cu o sumă totală de aproape 500.000 euro.

Social-democrații prezenți și-au reiterat sprijinul pentru proiectele Primăriei Chișinău și cu această ocazie, după cum reiese din postarea edilului moldovean, care a declarat că a fost asigurat de același suport din partea politicienilor români și pentru planurile viitoare.

„Astăzi (20 noiembrie, n.r.) la Primăria Chișinău am avut o întrevedere cu Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților din România și Preşedintele Partidului Social Democrat, care se află într-o vizită la Chișinău. Am discutat despre problemele actuale cu care ne confruntăm, dar și despre proiectele pe care le desfășurăm în Chișinău împreună cu România. Am primit asigurări că în continuare Chișinăul și locuitorii vor fi susținuți și vom realiza proiecte în comun. Am mulțumit pentru suport și pentru colaborarea frumoasă pe care o avem”, a transmis Ceban, într-o postare pe Facebook.˝

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare