Actualitate

Fundația Comunitară îi provoacă pe buzoieni să investească în trei proiecte de interes comunitar

Începând de azi până pe 15 mai, buzoienii din județ, din țară și din străinătate sunt invitați să susțină online cele trei proiecte selectate de Fundația Comunitară pentru Cercul de Donatori Buzău, ediția a III-a. Susținătorii pot dona bani, timp, servicii și obiecte. Pe 22 aprilie 2021 la ora 18.00 vor avea ocazia să participe live online la prezentările acestor proiecte, într-un format special.

„ Buzoienii sunt invitați joi, pe 22 aprilie 2021 la ora 18.00 la a treia ediție a Cercului de Donatori Buzău, în varianta online, pe platforma Crowdcast. În cadrul acestui eveniment online de crowdfunding, se vor prezenta trei proiecte de dezvoltare comunitară, selectate în urma concursului desfășurat de Fundația Comunitară Buzău în luna martie 2021. Buzoienii participanți vor putea să analizeze și să doneze online aceste trei proiecte cu tot felul de resurse: bani, mentorat, produse, expertiză, voluntariat, spații”, transmite Narcisa Dumitru – manager comunicare în cadrul Fundației Comunitare Buzău.

Proiectele selectate

Cele trei proiecte selectate pentru a participa la Cercul Donatorilor sunt, în ordine alfabetică:  „Împreună pentru viitor!”, Asociația Părinților „Sprijiniți Scoala” – care propune reabilitarea și amenajarea unei zone din curtea Școlii Gimnaziale G. E. Palade Buzău și transformarea acesteia într-o zonă cu mese dedicate șahului, dar și diferitelor ore de curs. (Proiectul poate fi consultat la adresa: https://fundatiacomunitarabuzau.ro/evenimente-fcbz/cercul-de-donatori-buzau-editia-a-iii-a/impreuna-pentru-viitor-sah );  „Mai curat, Râmnicu Sărat!”, Federația Organizațiilor Râmnicene de Tineret Educație ȘI Sport – F.O.R.T.E.S. – care dorește  implementarea unui plan integrat de mediu, care să conducă la generarea unei strategii de mediu și a unui plan de măsuri de mediu pentru Râmnicu Sărat. (Proiectul poate fi consultat la adresa: https://fundatiacomunitarabuzau.ro/evenimente-fcbz/cercul-de-donatori-buzau-editia-a-iii-a/mai-curat-ramnicu-sarat-fortes ); „Școala de olărit de la Colți”, Asociația Aluniș Art Center: înființarea unui atelier de olărit în Colți, deschis ca spațiu de lucru artiștilor în regim de rezidență și scoală. Aici vor avea loc cursuri, workshop-uri, ateliere de olărit vizitatorilor si copiilor. Proiectul poate fi consultat la adresa: https://fundatiacomunitarabuzau.ro/evenimente-fcbz/cercul-de-donatori-buzau-editia-a-iii-a/scoala-de-olarit-de-la-colti

Care este mecanismul de prezentare și susținere al proiectelor

În cadrul proiectului online Cercul de Donatori, ediția a III-a, din 22 aprilie, fiecare reprezentant îți prezintă proiectul în fața juriului și a donatorilor prezenți online într-un interval de maxim 6 minute. Fiecare proiect va avea și un ambasador care îl va susține și îl promovează și care va avea la dispoziție 3 minte pentru a vorbi despre motivele care l-au determinat să susțină proiectul astfel încât să-și motiveze donatorii să investească în el.

Donațiile se pot face și înainte de eveniment, pe paginile online ale proiectelor,  dar și pe loc, în cadrul evenimentului online, cât și după eveniment, până pe 15 mai 2021. Există și posibilitatea de a dona produse, spațiu de lucru, ore de voluntariat, servicii pro bono sau alte bunuri și servicii necesare proiectului.

Prezentatorul evenimentului este Claudiu Florea, pasionat de filantropie si voluntariat, fiind implicat activ în viața comunității prin intermediul Fundației Comunitare Iași.

Buzoienii care doresc să participe la Cercul de Donatori trebuie să se înscrie pe pagina: https://fundatiacomunitarabuzau.ro/evenimente-fcbz/cercul-de-donatori-buzau-editia-a-III-a

Informații despre Cercul de Donatori Buzău la email: [email protected]

Cercul de Donatori este un mecanism de strângere de fonduri care face parte din rețeaua națională TFN România, o inițiativă a Fundației Comunitare Buzău cu sprijinul The Funding Network, susținut în Buzău de localnici care iubesc comunitatea buzoiană și cred în schimbările aduse de implicarea socială a fiecăruia.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker