joi, 25 februarie 2021

Fundația Comunitară Buzău, în căutare de donatori pentru programul „Fondul de Burse”

Fundația Comunitară este în căutare de donatori care să dea o mână de ajutor în programul  „Fondul de Burse” pe care l-au creat din dorința de a ajuta copiii din mediile defavorizate care au potențial de a realiza lucruri deosebite în viață și care ar putea constitui modele pentru cei de vârsta lor din  comunitățile din care provin.

„<Fondul de burse> este un program de sprijin pentru continuarea studiilor, creat pentru elevii proveniți din familii defavorizate. Fără acordarea sprijinului potrivit, elevii pot recurge la abandonul școlar, fenomen aflat într-o creștere îngrijorătoare în România. Printre elevii din familii defavorizate se găsesc tineri capabili de performanțe, dar care au nevoie de susținere pentru a le atinge”, explică reprezentanții Fundației pe pagina de Facebook.

Acest fond a fost de mare ajutor în pandemie. Cu ajutorul donatorilor care au contribuit la Fondul de burse, în primăvară, Fundația Comunitară Buzău a oferit șase imprimate și opt laptopuri copiilor din sistemul de protecție Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, nevoiți și ei să participe la școala online.

Ajutor pentru copiii cu potențial  din medii defavorizate

De această dată, reprezentanții Fundației Comunitare s-au gândit și la programe de mentorat care să le dea copiilor încredere în ei și, astel, aceștia să își pună în valoare abilitățile pe care le au, pentru a deveni adulți responsabili și independenți; iar pe lângă copiii din sistemul de protecție sunt luați în calcul și cei din comunitățile buzoiene care au nevoie de sprijin, care provin din medii vulnerabile economic. Reprezentanții Fundației Comunitare sunt în acest moment în dialog cu organizațiile neguvernamentale din comunitățile buzoiene pentru identificarea copiilor care au  mai mare nevoie de ajutor și care ar putea prin acest sprijin să își continue studiile pentru a-și pune în valoare creativitatea, talentul, abilitățile, într-un domeniu sau altul. „Continuăm să investim în Fondul de Burse și te chemăm aproape. Fondul de Burse este un program de sprijin creat pentru elevii cu potențial deosebit din Buzău dar cu resurse limitate. Bursele sunt însoțite și de programe de mentorat oferite în colaborare cu antreprenori și profesori buzoieni. Dacă vrei să contribui, contactează-ne pe [email protected], este mesajul transmis de reprezentanții Fundației Comunitare Buzău pe pagina de Facebook. Fondul de Burse a fost construit cu ajutorul donatorilor buzoieni care au contribuit, încă de la începuturile formării Grupului de Inițiativă Fundația Comunitară Buzău, prin diverse metode: donații directe de la persoane fizice, donații pe Galantom.ro – comunitatea oamenilor de bine, donații de la organizații locale. „Mulțumim Eximprod, Asociatia Alexandru Marghiloman pentru contribuție! Mulțumim tuturor donatorilor! Mulțumim Punctul IT pentru instalare”, mai spun reprezentanții Fundației Comunitare Buzău.

Cei care vor să contribuie la Fondul de Burse o pot face prin donații în cont astfel:

FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUZĂU

CIF: 41937262

CONT: RO40 RNCB 0096 1657 7133 0001

BANCA: BCR

DETALII TRANSFER: Fondul de burse

Pentru donații de obiecte, reprezentanții Fundației  pot fi contactați direct: [email protected]

 

loading...
error: Content is protected !!