Sport

FRF a avut milă de pariorul Ioniță. Suspendare de trei luni, în loc de doi ani

La nouă luni după ce a explodat în spațiul public, dosarul lui Marius Ioniță, fotbalistul dat în vileag de fosta iubită că paria pe meciurile echipei sale, fosta SCM Gloria Buzău, a primit verdictul la Comisia de Disciplină a Fede­rației Române de Fotbal. Unul bizar, cu sancțiuni care nu există în Regulamentul Disciplinar, care prevede, pentru abaterile săvârșite de fotbalistul buzoian, o amendă de 300 de milioane de lei vechi și o suspendare pe doi ani. Nu s-au confirmat, astfel, sursele PlaySport.ro, care, la sfârșitul lunii august, anticipau verdictul de mai sus. În ședința Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, Marius Ioniță a fost pedepsit cu o amendă de 20.000 de lei și o suspendare de numai trei luni.

Articolul din Regulamentul Disciplinar pe baza căruia a fost sancționat Ioniță

Articolul 60 –  Corupția/­Pariurile sportive/Integritatea competițiilor:

5. Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activități similare care privesc jocurile din competițiile organizate sub egida FIFA/UEFA/­FRF­/LPF­/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activități se sancționează cumulativ cu:

a. interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru 2 ani;

b. penalitate sportivă de 300.000 de lei.

La începutul anului, ProSport anunța în exclusi­vitate despre cazul Ioniță. Fundașul fostei echipe SCM Gloria Buzău era acuzat de fosta iubită, arbitrul de fotbal Ioana Golea, că a jucat la pariuri mai multe meciuri, inclusiv ale propriului club. Conform informațiilor ProSport, Marius Ioniță ar fi depus de pe cardul personal (pe care își primea salariul) mai mulți bani în conturile de pariuri pe care le avea cu fosta iubită. Conform istoricului de pariere de pe unul dintre conturile online al unei case de pariuri, în perioada 1.10.2020 – 18.12.2020, Marius Ioniță ar fi mizat 44.620,37 lei (9.200 de euro) și ar fi câștigat 35.230,01 lei (7.200 de euro). Ioniță este acum liber de contract, iar pentru a reveni ca fotbalist trebuie să achite către FRF amenda de 20.000 de lei.

Articole similare