Actualitate

Frați din Breaza, reținuți pentru tâlhărie. Ce i-au făcut unui consătean

Doi bărbați din Breaza care au tâlhărit un consătean au fost prinși la mai puțin de 4 ore de la sesizarea faptei. Este vorba despre doi frați care riscă acum ani grei de închisoare.

,,La data de 18 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi de la Secţia de poliţie rurală Merei, au identificat și depistat la scurt timp de la primirea sesizării, principalii bănuiţi de comiterea unei tâlhării.

Cei doi bănuiți au fost depistați pe raza județelor Buzău și Prahova.

Fapta a fost sesizată Poliţiei de persoana vătămată – un bărbat, în vârstă de 66 de ani, din Breaza.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că în seara de 17 iunie, doi bărbaţi cu vârste de 23 şi 38 de ani, din Breaza, ar fi pătruns în locuinţă profitând că uşa de acces era neasigurată şi, prin acte de violenţe, i-ar fi sustras păgubitului 10.000 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat de polițiști şi predat părţii vătămate„, precizează IPJ Buzău.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Cei doi bănuiți au fost conduși la sediul Poliției, pentru continuarea cercetărilor și dispunerea măsurilor preventive, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Vineri seară au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați Parchetului în vederea sesezării instanței cu propunere de arestare preventivă.

Cei doi aflaseră că bătrânul a vândut un teren și au pus la cale furtul. Victima i-a surprins și a încercat să le țină piept însă nu a reușit.

Articole similare