vineri, 10 iulie 2020

FOTO/VIDEO Microbuz lovit de tren la Bâlhacu. Trei morți și 16 răniți

Carnagiu pe calea ferată, luni seară, la Bâlhacu. Șoferul unui microbuz de transport persoane care circula dinspre Arad spre Galați, a forțat cu mașina trecerea peste calea ferată care intersectează DN2B, moment în care microbuzul  în care se aflau 14 persoane a fost izbit în plin de trenul Interregio București Nord – Galați. În urma impactului, trei persoane au decedat. Alte  13 persoane au fost transportate la UPU Buzău. În microbuz erau persoane din Brăila, Galați si Vrancea, care se întorceau de la muncă din Franța și Germania.

Imaginile de la fața locului sunt terifiante. Mai multe victime au rămas încarcerate și au avut nevoie de intervenția salvatorilor. Având în vedere numărul mare de ocupanți, a fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Buzau. La fața locului au fost concentrate echipaje medicale și de descarcerare atât din județul Buzău, cât și din județul Brăila. În total au acționat 6 echipaje de prim-ajutor SMURD, 1 ambulanță pentru victime multiple, 7 ambulanțe SAJ, 2 echipaje de descarcerare și un post medical avansat, precum și două autospeciale de intervenție operativă.

La locul accidentului au ajuns și reprezentanți ai CFR și ai Regionalei de Drumuri București.
Barierele și semnalizarea trecerii la nivel cu calea ferată erau funcționale la momentul producerii accidentului, spun reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri.

Știrea initială

ISU Buzău a pus în aplicare Planul Roșu de Intervenție, luni seară, după ce un microbuz de transport persoane a fost lovit în plin de tren, care l-ar fi târât pe șine mai bine de 200 de metri. Incidentul a avut loc pe DN 2B, la trecerea la nivel cu calea ferată de la Bâlhacu, comuna C. A.Rosetti. Din primele date, microbuzul se deplasa pe direcția Buzău- Brăila si efectua o cursă Oradea-Tișița (Vrancea). Trenul implicat este un  Interregio care circula pe ruta București Nord-Galați.

În urma accidentului, traficul a fost deviat pe ruta Cilibia-Caragele-Luciu-Largu-Ruşţu-Surdila Greci.

Șapte ambulanțe și o autospecială pentru victime multiple au fost direcționate la fața locului. Două echipaje de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru a scoate victimele rămase între fiarele contorsionate. De asemenea, mai multe echipaje SMURD Brăila de la Făurei și Ianca au plecat spre locul incidentului.

Potrivit ISU Buzău, au fost numărate 14 victime, opt fiind încarcerate. Din pacate, dintre acestea, trei sunt decedați, iar zece victime au fost transportate la spital.

O persoană nu a necesitat îngrijiri medicale. Călătorii din tren s-au ales doar cu o sperietură.

Plan roșu declanșat la nivel județean în această seară, după producerea unui accident la trecerea la nivel cu calea…

Gepostet von ISU Buzau am Montag, 15. April 2019

 

loading...
error: Content is protected !!