vineri, 07 august 2020

FOTO | Ziua Internațională a Cititului Împreună, sărbătorită la Școala nr. 7

În fiecare an, de Ziua Internațională a Cititului Împreună, pe 1 februarie, milioane de oameni din peste zece de țări citesc cu voce tare împreună și împărtășesc povești pentru a promova cititul. În țară au loc multe evenimente, în special la bi­blioteci locale.

Ziua Cititului Împreună a fost sărbătorită și de clasa I E de la Școala Gimnazială nr. 7 din Buzău. Elevii conduși de profesorul Cristina Tacu au deschis lumea ­ma­gică a poveștilor.

„Am citit cu elevii cartea <O căsuță mai mică decât o cutie>. Am desenat perso­najele din poveste, am discutat pe baza întâmplărilor, am făcut o scurtă recenzie a cărții. Jocul <Continuă povestea> a fost foarte distractiv pentru copiii. Pe cartonașe frumos ilustrate, copiii aveau prezentată doar introducerea poveștii, ei trebuind să continue povestea cât mai frumos. Creativitatea și imaginația și-au dat frâu liber. Cele mai frumoase povești au fost apreciate de colegi prin aplauze. Pentru că au fost la sfârșit de semestru și urmează o săptămână de vacanță, copiii au propus câteva titluri de cărți colegilor. Cititul este una dintre abilitățile de bază ale oamenilor. Citind, reușim să ne adaptăm la lumea din jur, dar și să evoluam inte­lectual, atitudinal și moral. Lectura influențează toate aspectele dezvoltării copilului și reprezintă una din cele mai importante achiziții ­in­telectuale”, a declarat profesorul Cristina Tacu.

loading...
error: Content is protected !!