Actualitate

FOTO / Voluntarii de la „Sfântul Sava”, în Covasna de Ziua Națională a României

Pe 30 noiembrie, dată la care creștin ortodocșii îl sărbătoresc pe Sfântul Andrei, un grup de pelerini de la Catedrala „Sfântul Sava”, alături de părintele Mihail Milea, au participat la Sfânta Liturghie în parohia Belin din Covasna, împreună cu părintele Atanasie.

Apoi, buzoienii au ajuns împreună cu părintele Mihail Milea la parohia Vâlcele, alături de părintele Antonie Vasile Tamaș, fondatorul grupului bărbătesc „Voievozii munților”.

Preotul buzoian a pornit în pelerinaj în preajma Zilei Naționale a României, împreună cu voluntarii de la Fundația „Sfântul Sava”, așa cum face an de an, pentru că promovează acest model al ajutorării românilor de pretutindeni prin acțiuni culturale, sociale și misionare. Iar,  sărbătorirea Zilei Naționale a României în Harghita și Covasna, alături de românii de aici, este un proiect de suflet al preotului Mihail Milea. Astfel că, sărbătoarea românilor l-a găsit și anul acesta pe preotul Mihail Milea în mijlocul românilor din Covasna, de unde ne transmite cu dragoste de semeni că Dumnezeu a plâns cu lacrima limbii noastre, de bucurie că sărbătorim Ziua noastră Națională”.

Preotul Mihail Milea a fost însoțit la sărbătoarea din Covasna, ca de fiecare dată, de mulți buzoieni, voluntari ai Fundației „Sfântul Sava”, al cărei președinte este. Ei au cântat în biserică, au colindat și au dat românilor de aici vestea nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

Părintele Mihail Milea a făcut o vizită și la atelierul de olărit din Sfântu Gheorghe, unde a dăruit iconițe cu Sfântul Apostol Andrei tuturor copiilor care modelau în lut.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker