ActualitateSport

FOTO | VIDEO / Sportivii și colegii buzoieni, cuvinte de bun-rămas pentru MIHAI BALTAG

 

Vestea dispariției jurnalistului MIHAI BALTAG a căzut ca un trăznet peste colegii din presa locală și peste întreaga mișcare sportivă buzoiană.
Mihai a fost un un coleg de toată cinstea și un om de presă desăvârșit, jurnalistul care a izbutit să trateze cu aceeași seriozitate și deferență toate sporturile și cluburile sportive din județ.
O dovadă în plus a acestui fapt este multitudinea de mesaje primite la redacție din partea oamenilor de sport și a colegilor din presă. Mesaje din care reiese cu claritate un fapt: Mihai lasă în urmă un gol care este greu de crezut că va putea fi umplut vreodată.

Prietenul nostru, Mihai Baltag, prietenul oamenilor de sport, al sportivilor și nu numai, al sportului buzoian în general, s-a stins prea devreme în comparație cu timpul pe care ar fi meritat să îl aibă un om ca el, dacă ar fi fost să se dea ani după sufletul și bunătatea lui.

Ne vei lipsi mai mult decât te-am făcut să crezi acest lucru. Ne vor lipsi articolele scrise după fiecare eveniment sportiv. Ne vei lipsi tu, ca suporter sufletist care a trait odată cu noi atât momentele de bucurie, cât și cele mai puțin bune. Acum este rândul nostru să scriem pentru și despre tine. Noi, oamenii, suntem înzestrați de la Dumnezeu cu darul uitării…

Cu toate acestea suntem obligați, pentru tot ce ai însemnat ca om și jurnalist, să menținem cât mai mult timp vie imaginea ta.

Mulțumim, Mihai!

Dumnezeu să te odihnească în pace!

AFC Metalul Buzău

Metalul Buzău – Aerostar Bacău
Metalul Buzău – Aerostar Bacău

Cu imensă tristețe am primit astăzi vestea nefericită a trecerii în neființă a unuia dintre cei mai vechi ziariști sportivi ai Buzăului, Mihai Baltag.

Întregul personal al clubului SCM Gloria Buzău este alături de familia îndurerată și îi transmite sincere condoleanțe și multă putere în aceste momente dificile.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

SCM Gloria Buzău

 

Profund îndureraţi am aflat de moartea neaşteptată a jurnalistului sportiv Mihai Baltag.

Nimeni nu este întrebat când doreşte să plece din această lume. A plecat prea devreme, lăsând în urmă numai tristeţe şi durere.

Fie ca bunul Dumnezeu să-i poată alina durerea şi să-i odihnească sufletul! Sincere condoleanțe şi întreaga noastră compasiune familiei!

Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în liniște și pace!

Asociaţia Sportivă Fotbal Club Buzău

Unirea Dej – Gloria Buzău

 

Clubul Sportiv Municipal Râmnicu Sărat își manifestă tristețea față de trecerea în neființă a jurnalistului sportiv buzoian Mihai Baltag. Un om care cu mare dedicare s-a dedicat vieții sportive!

Dumnezeu să-l așeze alături de cei drepți!

Clubul Sportiv Municipal Râmnicu Sărat

Voința Limpeziș – CSM Râmnicu Sărat

 

Mihai Baltag a fost un profesionist adevărat și un om deosebit, care ne-a fost alături în toate momentele importante. Regretăm nespus dispariția lui prematură!

Compasiune și sincere condoleanțe familiei, în aceste momente de grea încercare și durere.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

HC Buzău 2012

 

În aceste clipe de adânca tristețe, Clubul Sportiv Școlar Buzău este alături de familia celui care a fost Mihai Baltag, gazetarul și cronicarul presei sportive buzoiene, un om de un profesionalism desăvârșit, trecut prea repede în lumea celor drepți.

Vei fi în sufletele noastre, mereu!

Sincere condoleanțe!

Dumnezeu să te ierte!

Clubul Sportiv Școlar Buzău

Lumina vieții s-a stins pentru o ființă care a strălucit în lumea cuvintelor sportive. Cu tristețe am aflat că un drag prieten al sportivilor a plecat să scrie cronici în lumea celor drepți. În aceste momente triste, rugăciunile noastre îl vor însoți și va rămâne în amintirea noastră ca o ființă caldă, modestă, care ne-a oferit întotdeauna un gând de bine.

Condoleanțe familiei!

Cătălin CIGHIR, director LPS Buzău

Pentru mine, ziua de vineri, 11.11.2022 a fost o zi neagră. Vestea ca Mișu nu mai este printre noi a venit ca un șoc. Un om foarte bun, un ziarist cum rar întâlnești în zilele noastre. A fost tot timpul alături de Metalul Buzău și mi-a fost mai mult decât prieten. Primul regret este că nu am reușit să îl conving să treacă de pasa neagră din viața sa, iar al doilea este că, de ziua numelui, nu am reușit să mă văd cu el să bem un suc.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Gigel GUIU, Metalul Buzău

L-am cunoscut la radio, datorită vocii sale care relata informaţii din sportul buzoian, ceva despre Gloria Buzău… Mihai este omul de care se leagă amintirile mele şi ale echipei din istoria recentă a clubului nostru. Nelipsit de la jocurilor noastre, Mişu a devenit inevitabil unul dintre noi, un jurnalist care şi-n momentele mai puţin bune găsea doza de optimism şi motivaţia de care aveam nevoie pentru următoarele întâlniri. Trecerea sa în nefiinţă nu este o pierdere doar a jurnalismului, ci și a sportului buzoian.

Vali STAN – Metalul Buzău

Am aflat cu tristețe de dispariția prematură a ziaristului Mihai Baltag. De azi înainte nu va mai scrie despre sportul buzoian! Probabil unul dintre cei mai vechi, și, cu siguranță, cel mai profesionist jurnalist sportiv în activitate din presa locală buzoiană a plecat dintre noi. De azi înainte îl vom căuta doar în inimile noastre, singurul loc de unde nu va mai pleca niciodată. Odihnească-se în pace!

Președinte Asociația Club Sportiv Voința Limpeziș

Dedu IONIȚĂ

Voința Limpeziș – CSM Râmnicu Sărat

O pierdere pentru presa sportivă buzoiană, un profesionist desăvârșit și un caracter deosebit ca om, în primul rând.

Condoleanțe din partea clubului nostru pentru familia îndurerată și Dumnezeu să-l ierte!

 

Marius TÎRÎLĂ, antrenor CSM Olimpia Rm. Sărat

Asociația Județeană de Fotbal Buzău regretă dispariția prematură a celui care a fost Mihai Baltag, cel mai vechi jurnalist sportiv buzoian. Un om calm și cu bun simț, dedicat meseriei pe care o practica.

Sincere condoleanțe familiei!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Adrian PETRE, președinte AJF Buzău

Timpul ne fură oamenii dragi,însă niciodată amintirea lor. Tu, MIHAI, faci parte din categoria oamenilor care ne vor lipsi și nu există cuvinte prin care să te pot descrie… doar atât pot spune…

Dumnezeu să-ți odihnească sufletul în pace!

 

Dan TULPAN, ex-președinte Gloria Buzău

Clubul Sportiv Luceafărul Buzău aduce un ultim omagiu celui care a fost un profesionist exemplar, un jurnalist înzestrat și, mai presus de toate, un om deosebit! Drum lin, Mihai Baltag! Sincere condoleanțe familiei îndurerate pentru pierderea suferită! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

Iulian TRĂSNEA, președinte C.S. Luceafărul Buzău

A fost primul lucru pe care l-am văzut de dimineața… Un articol în care scria că nenea Mișu nu mai este. Nu mi-a venit să cred. Nici nu știam dacă este adevărat. Nu avea cum sa fie adevărat… Vorbeam mereu, ne scriam foarte des.

Întodeauna avea grijă să mă întrebe cum sunt, să îmi ureze succes sau să mă felicite. A fost unul dintre oamenii care au fost mereu alături de mine atunci când lucrurile au fost bune, dar și atunci când lucrurile au mers prost. Indiferent de situație.

A fost un om extraordinar și un adevarat profesionist. Nici nu am cuvinte. Nu știu ce sa spun.

Drum lin, nenea Mișu!

You will be missed!

Marina BABOI, atlet

Păcat! Am pierdut un adevărat prieten al handbalului și nu numai! Un om cu totul special, un jurnalist desăvârșit! Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace pe Mihai Baltag, care a plecat mult prea devreme de printre noi.

Condoleanțe familiei!

 

Georgian BĂDUCU, președinte HC Buzău 2012

Cu enormă părere de rău transmitem condoleanțe familiei lui Mihai, cel care a fost tot timpul alături de sectorul juvenil indiferent de disciplina sportivă…

Un Om în primul rând de o calitate deosebită și apoi un ziarist extrem de corect și care ne-a încurajat și promovat pe tot parcursul drumului nostru lung și anevoios, prin care încercam să creștem campionii de mâine, înțelegând toate greutățile și dificultățile pe care le-am avut de depășit de-a lungul timpului.

Odihnă veșnică, într-un loc mai bun!

Alina HORJEA, HC Junior BB

Pentru mine a fost unul dintre cei mai discreți și cu bun simț jurnaliști din câți am cunoscut în viața de sportivă. Arbitrii, de regulă, sunt ignorați, chiar și atunci când ajung pe culmile celor mai înalte performanțe, dar EL, jurnalistul Mihai Baltag, a știut întotdeauna să-mi transmită un gând bun și încurajări, la toate competițiile la care eram prezentă.

Scria și vorbea foarte frumos despre performanțele mele! Îmi vor lipsi enorm mesajele lui de încurajare și apreciere, dar și invitațiile în emisiunea lui, la care mergeam de fiecare dată cu mare plăcere! O persoană atât de minunată și discretă precum a fost Mihai Baltag, NU va fi uitată niciodată.

Sincere condoleanțe familiei și Domnul să-l aibă în pază!

Simona STANCU, arbitru handbal

Am aflat cu tristețe despre o mare pierdere din viața sportivă a Buzăului. Sincere condoleanțe familiei și prietenilor!

Este foarte amar să-i pierdem pe cei dragi, dar este la fel de amar și când ne părăsesc oamenii tineri și talentați.

Dumnezeu să-i odihnească sufletul!

Numai atat rămâne mereu…

Gica CONSTANTINESCU, CS Chimia Buzău

 

Dispariția bruscă și total nedreaptă a lui Mihai lasă un gol imens. Un copil bun, un tânăr domol, devenit apoi, printre noi toți, un adult serios cu mult, mult prea mult bun simț. A oferit tot, imens, tuturor celor din jur, celor care au avut privilegiul să îl cunoască!

A dat tot acestei meserii, pe care a slujit-o cu atâta trăire, a dat o prietenie atât de curată și sinceră pentru noi toți.Te convingeai de la prima întrevedere că Mihai este tipul cu care poți pleca la drum cu încredere. Devotat, un caracter frumos, altruist până la naivitate. Noi, colegii de la Șansa buzoiană, am plecat cu el la drum acum 25 de ani și îi mulțumim pentru tot ce a oferit, profesional, dar și fiecăruia dintre noi, colegial. N-a fost un drum bătătorit, dar Mihai a călcat hotărât și energic la fiecare pas mai greu. Sfâșietor, drumul său s-a oprit!

Rămas bun, Mihai!

Pretuirea si respectul nostru etern! Dumnezeu să te aibă în paza lui bună!

Colectivul Șansa Buzoiană, ȘansaNews, Focus FM și Focus TV

 

Cea mai tristă zi de 11 noiembrie. Ziua în care l-am pierdut pe „Mişu” Baltag! Unul dintre puţinii jurnalişti de profil care încă folosea întreaga anatomie a unui material sportiv. Un tip calm, chiar şi când punea întrebări incomode. Un om echilibrat, rar râdea de complezenţă şi suferinţele tot la fel de rar ieşeau la suprafaţă, o peniţă dreaptă, cum aproape nu mai găseşti deloc…

Odihnește-te în pace, Mișule!

Condoleanțe familiei!

Andrei PIȚIGOI, jurnalist Buzăul Sportiv

Vă imaginați că în aceste momente este greu să îmi găsesc cuvintele! Tot nu pot concepe că acest om simplu și cu suflet mare a plecat atât de repede dintre noi! MIȘU a dovedit mereu că își iubește meseria și a fost un coleg deosebit!

Acum nu va mai scrie articolele din redacție, ci de undeva de sus!

Drum lin!

Adrian SOARE, jurnalist sportiv

Te-ntâlneai cu el și iremediabil se isca o discuție despre fotbal. Cu același entuziasm îți vorbea despre Serie A, Campionate Mondiale sau Liga a IV-a. Dar discuțiile astea luau rar forma disputei. Mustea de fotbal, iubea fenomenul necondiționat și era aproape imposibil de combătut. Mai important, el a fost exact arhetipul omului ăluia cu care îți era aproape imposibil să te cerți. Ca să rămânem la fotbal, Mișu, atât cât a fost, ne-a oferit tuturor o lecție de fair-play.

Dumnezeu să-l aibă în pază.

Andrei SOLOMON, jurnalist Campus TV

 

Mișu Baltag, omul care a urât compromisul de orice natură și a pus profesia de jurnalist mai presus de orice. Un adevărat profesionist, un caracter cum rar mai întâlnești în aceste vremuri, un om vertical cu principii de viață extrem de bine conturate.

S-a ridicat de fiecare dată împotriva minciunii și a grobianismului de orice fel. Odihnește-te în pace, Mișule….

Dumnezeu să te ierte….

 

Cătălin PĂDURARU, jurnalist NewsBuzău

 

O despărțire foarte grea pentru noi toți și foarte dureroasă! A fost un coleg, un prieten şi un om remarcabil. Un profesionist desăvârșit, care își iubea cu multă pasiune meseria de jurnalist. Un om special.

Sunt convins că va continua să îşi spună „OPINIILE” şi din „ARENA ÎNGERILOR”. Iar nouă nu ne rămâne decât să îl pomenim cu drag și cu regrete în toate discuțiile viitoare.

Dumnezeu să-l odihnească în pace… Condoleanțe familiei!

Gabriel CERNAT, jurnalist Arena Buzoiană

 

O pierdere consistentă pentru presa sportivă locală. Un tip meticulos, onest și cu mult bun simț. Dedicat, educat, extrem de bine informat. Un camarad cu care am fost în multe deplasări și de care îmi voi aduce mereu aminte cu mare drag. De luni bune, se retrăsese în carapacea lui, hăituit de suferință. Nu mi-a mai răspuns la telefon și i-am respectat decizia. Să ai inspirație, Mihai, și dincolo de nori…

 

Ionuț PARASCHIV, jurnalist TV Buzău

 

Trist, mult prea trist, și mai ales mult prea repede! Parcă nici acum nu îmi vine să cred că Mișu nu mai este…. Vestea m-a lăsat fără cuvinte sau oricum ce aș spune ar fi de prisos. Ne știam din liceu, l-am „regăsit” redactor sportiv în anul 2000 când am revenit la Buzău și am petrecut împreună ani buni fie în deplasări legate de evenimentele sportive fie în timpul liber la alt fel de evenimente de care nu ai cum să nu îți aduci aminte.

Ultima dată l-am văzut în primăvară la geamul unui salon de spital alături de un alt coleg de breaslă. Era la fel de jovial ca întotdeauna și, în ciuda problemelor pe care știam că le are, nu mă gândeam în ruptul capului că va fi ultima oră. Păcat, Mișule, ne-ai demoralizat complet, tocmai tu care mereu ne înveseleai!

Drum lin și Domnul să te aibă în paza sa!

Ciprian STERIAN, Observatorul Buzoian

 

O veste care m-a cutremurat, eram de aceeași vârstă, ne știam de aproape 20 de ani, cu trasee asemănătoare, jurnaliști sportivi pe plan local, cu colaborări la nivel national. De-a lungul timpului am schimbat opinii, informații, redacții.

Tip cu bun simț, educat, cu o bibliotecă parcursă, cu har în meseria pe care și-a ales-o, modest, serios.

Era cel mai talentat jurnalist buzoian în alegerea titlurilor din jocuri de cuvinte. L-am admirat pentru asta, vizitam adesea rubrica lui pentru a vedea ce ghidușii a mai plăsmuit.

Presa buzoiană a pierdut un slujbaș de bază. Lumea sportului buzoian, în general, e de vineri mai săracă. Mihai Baltag lasă un gol care va fi greu acoperit. Mai degrabă nu va fi acoperit deloc.

La revedere Mihai, te voi căuta în continuare cu privirea la stadion și la sală. La fel, când voi mai scrie cronici de meci și mai ales la titluri, gândul îmi va zbura la tine.

Auraș TEREACĂ, buzoienii.ro

Articole similare