sâmbătă, 24 octombrie 2020

FOTO/ VIDEO | Șoferi ,,abțiguiți” de la prima oră

O acțiune matinală a polițiștilor de la Rutieră s-a lăsat joi cu zeci de amenzi.

Echipajele de polițiști rutieri au verificat peste 200 de autovehicule , iar în cazul a 71 s-au constatat nereguli.

Cei 71 de conducători auto au fost sancționați  pentru depășirea vitezei legale,  pentru conducerea autovehiculului fără a avea inspecția tehnică periodică efectuată, pentru neres­pectarea prevederilor  Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și pentru contravenții prevăzute de alte acte normative.

Spre exemplu, doi buzoieni în vârstă de 53 și 60 de ani, au fost depistați în timp ce conduceau autovehiculele  aflându-se sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Bărbatul de 53 de ani conducea un autotren în localitatea Gura Câlnăului pe DN2, iar celălalt de 60 de ani conducea autovehiculul pe Calea Eroilor către Ploiești; în ambele cazuri, în urma testării cu etilotestul, rezultatul a fost în valoare de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Activitățile de control continuă pe parcursul întregii săptămâni, simultan, în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).

Verificările de joi au avut loc în cadrul acțiunii TRUCK & BUS pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului pu­blic de persoane și transportului de marfă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!