Actualitate

FOTO-VIDEO / Polițiștii buzoieni, atelier educațional pentru elevi

Pentru că se apropie începerea noului an școlar, sâmbătă, polițiștii din cadrul Inspectoratului  de Poliție Județean Buzău au readus în atenția elevilor importanța dezvoltării voluntariatului, a inițiativei sociale și a spiritului civic.

Sâmbătă, 4 septembrie, în baza proiectului educaţional „Împreună” ajuns la ediția a II-a, poliţiştii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Postului de poliţie C.A.Rosetti şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale au organizat o activitate informală sub forma a două ateliere / de orientare turistică şi de gastronomie.

Poliţiştii au urmărit să dezvolte capacitatea de comunicare și interrelaționare între elevi, să readucă în atenţie în pragul începutului de an şcolar importanţa respectului și întrajutorării, dar şi să determine elevii la conştientizarea faptului că, prin acţiunile individuale, pot participa în mod egal la viața și cultura comunității din care fac parte, într-un climat de stabilitate și de bună înțelegere.

Participanții s-au deplasat către comuna Bozioru, cu punct de plecare din satul Ulmet, unde au vizitat câteva obiective turistice, apoi au parcurs pe jos traseul cu destinaţia Trovanți.

Organizarea și derularea atelierului de orientare turistică s-a realizat împreună cu  cei 16 elevi participanţi, pe traseul montan Ulmet – Muscelu Cărămăneț.

În cadrul atelierului de mai sus, elevii au fost învățați să se orienteze în teren, să citească harta și busola, fiind asistaţi de ghizi turistici specializaţi pentru a afla cum să se orienteze în teren astfel încât să nu se rătăcească.

La atelierul de gastronomie, sub coordonarea a doi bucătari profesionişti, elevii au fost echipați corespunzător şi au primit ingredientele necesare realizării unor creații delicioase, inovația fiind la rang de cinste! Atelierul a urmărit încurajarea spiritului de echipă, managementul resurselor și al timpului, focusarea pe obiective.

La final, elevii au primit diplome de participare și au mărturisit că marele câștig al activității a fost timpul petrecut împreună.

Articole similare