Cultură

FOTO – VIDEO / „Ora Pământului”, o oră de muzică cu Happy Kids pe Platoul Dacia

În fiecare an, la sfârșitul lunii martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.

Ediția a 18-a a avut lo sâmbătă, 23 martie, la ora 20.30. La Buzău am marcat „Ora Pământului” în compania a peste 80 de copii din corul „Happy Kids” care, coordonați de profesoara Oana Dobre, au adus primăvara prin cântecele lor pe platoul din Piața Dacia.

Copiii au venit împreună cu părinții, care i-au aplaudat și s-au bucurat de energia și entuziasmul lor. Corul a transmis o energie minunată celor care l-au ascultat, și care au retrăit  și au fredonat împreună cu el melodiile copilăriei și ale adolescenței. Concertul „Happy Kids” a început cu imnul Cantus Mundi, pentru că și corul buzoian face parte din marea familie  „Cantus Mundi”, cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin, fiul lui Marin Constantin, și derulat prin implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Programul Național Cantus Mundi reunește sub umbrela sa peste 1.600 de coruri. Aproape 60.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral în țară sau diaspora, depășind bariere legate de etnie, condiție socială sau economică, capacități fizice sau psihice și construiesc astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker