Monden

FOTO – VIDEO / Gabriela Cristea, de la pop-opera la muzica tradițională

Cei mai mulți dintre noi o știm ca fiind o voce reprezentativă pentru stilul pop-opera, au ascultat-o la evenimente cântând și muzică ușoară, însă Gabriela Cristea și-a depășit barierele lunile acestea și s-a apucat de cântat folclor. Luna aceasta se împlinește fix un an de când buzoianca a luat această decizie, de a aborda în evenimentele sale și muzica populară.

„Se împlinește aproape un an de când sunt solist vocal al Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău. Faptul că mi-am schimbat stilul muzical – trecând pe tradițional/popular – m-a făcut să reflectez mult asupra profesiei mele de artist. Am ajuns la frumoasa constatare: este bine să cunoaștem câte puțin din fiecare lucru. Așa a fost și cu muzica populară. Mulți m-au cunoscut ca fiind artist pop-opera, prin multele apariții la un nivel destul de înalt. Acum, prin ajutorul talentului dat de la Bunul Dumnezeu am mai descoperit și latura cântului popular, care îmi iese destul de bine, spun eu. Pot cânta orice și mă bucur că pot arăta acest lucru de fiecare dată când mă aflu în fața unui public iubitor de muzică, de orice gen”, a spus Gabriela Cristea.

A scos și o melodie proprie, „Când copilul mi-l alint”, iar în videoclipul piesei apare chiar fiul său, Filip. „Întotdeauna am simțit că talentul meu este de a dărui și a transmite prin muzică, de a ajunge către inimile oamenilor prin cântul meu, indiferent că este muzică populară, ușoară sau pop-opera. Am iubit atât de mult meseria de Artist Liric al Teatrului Național de Operetă «Ion Dacian» din București,  au fost 13 ani speciali, însă și stilul muzical cu care am continuat și-a găsit locul perfect în inima mea, iar genul popular le completează pentru definirea mea ca artist multufuncțional, dar complet!”, a specificat Gabriela.

Și cum varietatea și experiența trebuie povestite și luate drept exemplu, artista s-a gândit că ar trebui să le povestescă oamenilor viața trăită la Operetă, dar și pe scenele unde a fost invitată de-a lungul anilor, în emisiuni sau la show-uri mari aflate în căutare de talente, de aici și ideea de a avea propria carte. „Sunt sprijinită de un om minunat care se află în spatele poveștirilor mele, un om care a avut răbdarea de a cunoaște fiecare părticică a trăirilor mele, scriitoarea buzoiancă Ramona Neculae Danciu, ea este cea care va spune povestea văzută prin ochii mei, în cartea mea”, a mai precizat Gabriela.

Din păcate, cântăreața nu s-a mai ocupat de orele de canto la școala sa, și-a luat rămas bun de la copiii care i-au călcat pragul „întreprinderii” proprii timp de 13 ani. „De evenimente nu mă las, însă cu copiii nu mai am timp să lucrez decât în cazuri speciale. În iarnă am intenția de a face cel mai special spectacol organizat de mine, cu artiști mari și cunoscuți de către publicul din România. Mergi cu încredere în direcția visurilor tale, așa îmi spun mereu și așa vă transmit și vouă, oricare ar fi visul vostru!”, a mai spus Gabriela Cristea.

 

Articole similare