Actualitate

FOTO – VIDEO / DJ 203K nu este gata. Cine face mișto de buzoieni?

Neagu, în mai: „Vă spun, ferm și responsabil, că lucrările se vor încheia în luna septembrie cel târziu”

Pe 11 mai 2022, președintele Consilului Județean, Petre Emanoil Neagu, a organizat o conferință de presă cu scopul evident de a justifica, în fața opiniei publice, sumele importante direcționate, cu acordul deliberativului județului, către diverse comunități din Republica Moldova, în special către municipiul Chișinău, condus de primarul pro-rus Ion Ceban. Aceasta pentru că nu doar presa a semnalat, în mai multe rânduri, straniul situației, ci și voci din interiorul Consiliului Județean, care au culminat cu o conferință de presă a aleșilor liberali pe această temă.

La finalul conferinței de presă, i-am adresat o întrebare președintelui Neagu legată de data de finalizare a lucrărilor, derulate cu fonduri europene, de reabilitare a Drumului Județean 203K, lucrări care se află deja în al patrulea an. Cu această ocazie, președintele Consiliului Județean a dat asigurări, în mod „ferm și responsabil”, că „lucrările se vor încheia pe tronsonul de drum 203K Mărăcineni-Podu Muncii în luna septembrie cel târziu”.

Neagu s-a arătat deranjat nu doar de întrebarea inițială, ci și de faptul că, ulterior, i-am cerut să precizeze în ce an va fi respectiva lună septembrie în care DJ 203K va fi gata. Dar, ca să respectăm adevărul, reproducem în continuare fragmentul care, de altfel, a și încheiat respectiva conferință de presă.

„Hai să nu vorbim la mișto”

Reporter: La capitolul „ce se va întâmpla pe drumurile județene”, la DJ 203K, care este noul termen de finalizare?

Petre Emanoil Neagu: Vreau să facem o conferință de presă pe povestea asta. Toate proiectele, nu numai 203K, orice înseamnă proiect european, că este la Chilii, că este la Buzău sau la Satu Mare, sunt întârziate din mai multe motive. Vina constructorului, o parte, sigur că da, dar acolo le reglăm noi, anumite lucruri care s-au petrecut vizavi de legislație – care s-a schimbat și nu s-a schimbat -, a fost și pandemia pe care unii au speculat-o și uite că nu ai avut ce să le faci, pentru că s-au îmbolnăvit, nu s-au îmbolnăvit, s-au prelungit avizele. Dar ce pot eu să vă spun, ferm și responsabil, este că lucrările se vor încheia pe tronsonul de drum 203K Mărăcineni-Podu Muncii în luna septembrie cel târziu.

Rep: A cărui an?

P.E.N.: Încă o dată, hai să vorbim serios!

Rep: Vorbim foarte serios!

P.E.N.: Vorbim serios, este vorba de anul ăsta. Încă o dată, am un respect față de domniile-voastre, dar hai să nu vorbim la mișto!

Rep: Dar nu vorbim la mișto!

P.E.N.: Sau folosiți aceeași metodă și în altă parte! Nu, foarte clar! Deci, încă o dată, eu nu m-am supărat pe nimeni, dar nu e corect! Eu v-am respectat din toate timpurile și mai sunt și alte lucruri pe care am putea să le discutăm, dar nu vreau să le discutăm acum. Nu m-am supărat pe domnia-voastră, dar în primul rând nu accept nici aroganța… Nu mă pot supăra pe nimeni, și cum eu încerc să fiu transparent, aș vrea, ca să fie corect, și anumite informații – nu fac aluzie la nimeni – care apar în presă să fie corecte. Și luați-o din mai multe surse.

Rep: Acum un an ne spuneați…

P.E.N.: … dar nu e problema mea, că și Unirii trebuie terminată nu știu de când! Care este problema? Nu e vina noastră, asta este viața, ce să le fac? Să nu facem de loc? Bine, mulțumesc frumos!

Cu acestea fiind spuse, cu precizarea că pe panourile de prezentare a proiectului european de reabilitare a DJ 203K din zona podului de la Mărăcineni a fost modificată data de încheiere a lucrărilor (31 decembrie 2022), rămân două întrebări la care sperăm să primim răspuns:

  • Cine face mișto de buzoieni?
  • În luna septembrie a cărui an vor fi finalizate lucrările de reabilitare a DJ 203K, tronsonul Mărăcineni-Podul Muncii?

După cum se poate vedea în înregistrarea video de mai sus, ruta ocolitoare a lucrărilor de la podul din Mătești este o provocare pentru șoferi, chiar și pe vreme bună. 

 

Articole similare