Administrație

FOTO – VIDEO / Consiliul Județean, politică turistică la alt nivel

„Un început cu zâmbete și voie bună la standul Consiliul Judeţean Buzău, de la Târgul de Turism al României ROMEXPO, este îndemnul cu care întâmpinăm toți vizitatorii standului nostru”, este mesajul cu care preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, descrie esenţa activităţilor la standul judeţului şi atitudinea personalului specializat implicat.

Imaginea de ansamblu a standului prezentat la Romexpo de buzoieni invită şi incită, în egală măsură, vizitatorii, iar bucuria organizatorilor este cu atât mai mare când se observă că elementul curiozitate este manifestat de publicul tânăr. Ca la orice ediţie, costumele populare etalate de dansatorii Ansamblului Plaiurile Mioriţei asigură culoarea unui fundal completat cu imagini rustice, date de vechimea istorică a obiectivelor prezentate, ori de nuanţe originale, aidoma fenomenelor naturale cu valoare turistică prezentate în ipostaze foto surprinzătoare şi atractive. La categoria tradiţii buzoiene sunt abil insinuate două elemente de originalitate: gustul inconfundabil al Covrigilor de Buzău şi aromele Tămâioasei aduse din cramele Staţiunii de Cercetare Pietroasa.

La această ediţie, de primăvară, a Târgului de Turism al României, standul prezentat de Consiliul Judeţean atrage cu o noutate absolută, ce se poate traduce în prezentarea unei idei de management pe zona promovării turistice a judeţului Buzău, concepută şi adusă la stand în urma unei colaborări, pe de o parte, cu specialişti de la Muzeul Judeţean de Istorie, sau cu oameni angajaţi sufleteşte în activitatea mai tinerei Asociaţii a Ţinutului Buzăului. Holograma celei mai mari pietre de rumanit din lume, realizată cu sprijinul Muzeului Judeţean Buzău, este un punct de atracţie inedit, aşa cum invită la cercetare şi ideea prezentată sub forma „Laboratorului umblător”, alături de Asociația Ținutul Buzăului. De la standul judeţului Buzău, vizitatorul poate rămâne cu un „Souvenir de la Buzău” personalizat cu ajutorul unei cabine foto.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker