Monden

FOTO/VIDEO | Amadeus, clip fresh pentru noua piesă „Maldive”

A fost primul an în care au sărbătorit Paștele departe de casă, la muncă! Dar au îmbinat utilul cu plăcutul, și, după ce au terminat videoclipul celei mai noi piese orchestrate sub bagheta lui Xenti Runceanu, fetele de la Amadeus au profitat și de câteva zile de vacanță exotică. Andreea, Patricia, Laura și Bianca s-au bucurat în avans de temperaturile de vară din țara de origine a instrumentistului Faizan, cu care s-au decis să mai colaboreze pentru o nouă piesă, intitulată chiar „Maldive”. „Suntem cu gândul acolo, la familie, la voi, la slujba de Înviere, la bucuria de a fi împreună cu oamenii dragi nouă și la pacea dintre noi toți. Am adus cu noi în Maldive cozonaci și ouă. Paște Fericit, oameni dragi!”, au spus fetele în preajma sărbătorilor pascale.

Fetele au plimbat instrumentele la piscinele infinit, în apă, pe nisip, au înotat în apa azurie și au zâmbit la fiecare cadru din videoclip, inspirând viață, vacanță și bucuria de a cânta. Puse cap la cap, cadrele din clipul piesei au fost gata la sfârșitul zilei, „Maldive” cucerindu-i imediat pe fanii care au dat like cu miile, videoclipul punctând, după numai o zi de la lansare, pe 29 aprilie, peste 13.000 de vizualizări.

Trupa Amadeus (cunoscută și ca Amadeus Electric Quartet sau Cvartetul Amadeus) este un proiect muzical original românesc, care adoptă stilul classical crossover. Quartetul este compus din buzoiencele Andreea Runceanu (vioară) și  Patricia Cimpoiașu (violoncel), Bianca Gavrilescu (vioară) și Laura Lăzărescu (pian).

La finalul anului 2020, ele au lansat un album aniversar, „Joy”. Cele 14 piese se încadrează în genul new age, cu influențe muzicale din genurile cinematic, gospel contemporary classical music și muzică tradițională a mai multor culturi. Instrumentistele au colaborat pentru acest album cu compozitorul buzoian Xenti Runceanu, care semnează compoziția și producția muzicală.

Amadeus a colaborat pentru prima dată pe acest album cu percuționistul maldivian Faizan, iar acum au bătut palma pentru un nou hit tropical. În afara acestui album, au mai lansat Meridian (2003),  Freedom (2004), The Island (2007) și 24 Ore (2009). Amadeus a concertat până acum pe patru continente. Muzica lor este foarte apreciată atât în ​​Europa – unde Franța, Spania, Italia și Marea Britanie sunt destinații obișnuite pentru grup -, cât și în America de Sud, Africa sau Asia, unde au fost invitate în mod repetat să cânte în concerte, festivaluri, evenimente oficiale, private sau din mediul corporate.

Articole similare