Actualitate

Cum s-a ales un buzoian cu un telefon „fake”

Doi tineri în vârstă de 18 ani, ambii din București, au postat, în luna februarie, pe un site de comerț, anunțuri privind vânzarea unui telefon mobil. În baza anunțului, cei doi s-au întâlnit cu un buzoian în vârstă de 37 de ani pentru a efectua tranzacția. Imediat după plecarea celor doi, buzoianul a constatat că a fost victima unei înșelăciuni, întrucât telefonul pe care îl primise era, de fapt, o replică a celui pe care intenționase să-l  achiziționeze.

În data de 4 mai, polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 4 de Poliție București, în urma mandatului emis de Judecătoria Buzău, au efectuat o percheziție domiciliară la locuința în care locuia unul dintre cei doi tineri.

În urma administrării materialului probator administrat, pe bază de ordonanţă, poliţiştii au dispus reţinerea celor doi tineri bucureşteni pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune şi continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Articole similare