Politic

FOTO / USR Buzău, faza poalelor în cap

Așa cum anticipam, plecarea din partid a fostului președinte al USR Dacian Cioloș a declanșat o mică hemoragie și în organizația județeană a Uniunii Salvați România. Cu fostul lider județean Mihai Moraru și cu responsabilul cu comunicarea, Cristina Ivan, pe picior de plecare și, zice-se, gata să se alăture proiectului REPER, cu singurul primar USR (pe filieră PLUS) din județ, Claudiu Constantin, proaspăt demisionat din funcție, membrii fostului Partid al Libertății, Unității și Solidarității par a ceda fără prea multă luptă pozițiile de conducere în organizație, pe care cei din vechiul USR se pregătesc să le recâștige. Până una alta, în cel mai pur stil românesc, în general, și buzoian în particular, cu toții fac ceea ce știu cel mai bine, respectând tradiția partidului de la înființare: să își pună poalele în cap.

Astfel, deputatul de Buzău Emanuel Ungureanu a postat, imediat după anunțarea demisiei din partid a lui Dacian Cioloș următorul text: „Dacian Cioloș ne-a păcălit! După ce le-a făcut la Antena 3 declarații de dragoste lui Dragnea și lui Ponta, Dacian Cioloș a intrat în USR ca să-l distrugă. Unii dintre noi ne-am prins de manevrele lui Cioloș mai devreme, alții mai târziu. Mulți din USR m-au contrazis când le-am spus că Cioloș a intrat la distrugere în partid. Astăzi Cioloș a demonstrat cu vârf și îndesat că a avut în politică un singur scop, satisfacerea propriei vanități. Politician fără cauză, a lăudăt pe oricine i-a dat o pâine albă de mâncat și un scaun înalt sub fund. Pe rând, Cioloș a pupat PSD, PNL și USR, s-a folosit de toți și apoi i-a părăsit cu un aer de bunic yoghin, dezamăgit, spre un alt vehicul politic care să-i ofere o sinecură. Sigur, sectanții lui Cioloș o să sară în sus să-și apere idolul, dar adevărul este cel pe care îl puteți vedea în acest video, Cioloș a fost prieten cu Ponta și Dragnea pentru că l-au pus prim-ministru. Restul, e tăcere… și oportunism”.

Cristina Mihaela Ivan

Bineînțeles că la o asemenea postare reacțiile au fost diferite, în funcție de poziționarea fiecăruia dintre comentatori față de Dacian Cioloș. Dar, pentru ca circul să aibă și o pată de culoare, unul dintre atacurile la adresa lui  Ungureanu a venit din partea colegei sale de organizație buzoiană, Cristina Ivan, responsabilul cu comunicarea: „Emanuel Ungureanu, te rog eu, îmi faci și mie un rezultat (sic!) al activității de parlamentar de Buzău? Cred că mi-a scăpat informația”. Celor care au urmărit măcar o apariție publică a deputatului Emanuel Ungureanu, le este clar ce a urmat: o ceartă publică marca USR Buzău – pe care o găsiți mai jos -, și care, bineînțeles, ar fi fost mai colorată dacă ar fi beneficat, de exemplu, de aportul consilierului local Petrică Cîrstea sau a grupării „fără ocupație” care s-a aflat la conducerea USR Buzău înaintea alegerilor care i-au instalat pe cei din fostul PLUS în fruntea organizației.

Articole similare