Actualitate

FOTO / Ultimul drum al lui Benone Sinulescu

Interpretul de muzică populară Benone Sinulescu, care a murit joi, 18 noiembrie, la vârsta de 84 de ani, a fost înmormântat cu onoruri militare, duminică după-amiază, 21 noiembrie, la Arad, unde a trăit în ultimii ani.

Sicriul cu trupul celebrului artist a fost depus de vineri la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, iar sute de persoane i-au adus un ultim omagiu, chiar dacă intrarea în foaier s-a făcut exclusiv pe baza certificatului verde COVID.

Sursa foto: Antena 3
Sursa foto: Antena 3

Slujba religioasă – oficiată de un sobor de preoți condus de ÎPS Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului – a avut loc în aer liber, pe platoul din Piaţa Avram Iancu, unde s-au adunat alte sute de oameni, artişti, oficiali, persoane care l-au îndrăgit pe artist. Printre aceștia, primarul municipiul Buzău, Constantin Toma, dirijorul buzoian Daniel Jinga, reprezentanți ai administrației publice din comuna natală a artistului, Siriu, dar și rude buzoiene ale lui Benone Sinulescu.

Pe timpul slujbei religioase oficiate de un sobor de preoţi, sicriul a fost acoperit de către militari cu drapelul naţional.

În aplauzele celor prezenţi, sicriul a fost ridicat pentru a fi dus la Cimitirul Eternitatea, unde, de asemenea, era aşteptat de o mulţime de persoane. Acestea au aplaudat şi ele minute în şir la sosirea cortegiului funerar.

La ceremonialul de înhumare, militarii au executat salve de foc. (Foto: AradOnline)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare