vineri, 16 aprilie 2021

FOTO / Trei cadre didactice, donație de carte pentru Filiala „Dionisie Romano” a Bibliotecii Județene

Numărul titlurilor de carte la Filiala „Dionisie Romano” a Bibliotecii Județene Buzău s-a îmbogățit printr-o donație la care au contribuit trei cadre didactice. Este vorba despre profesorii Rodica David, Gina Agapie şi Ştefan Tănasă, care au donat cărți  cu povești și poezii pentru copii, dar și lucrări cu tematică duhovnicească pentru adulți, mijloace de pregătire pentru parcurgerea cu folos spiritual a Postului Paştelui.

„Se cuvine să mulţumim donatorilor, toţi trei profesori: Rodica David, Gina Agapie şi Ştefan Tănasă, pentru că, prin gestul lor frumos de a ne dărui cărţi, au contribuit la dezvoltarea colecţiei de la Filiala Religioasă. Copiii pot afla povestea celor doi măgăruşi: Hamor şi Atona sau se pot delecta cu poezii noi, adecvate lor. Adulţii au acum la îndemână romane mai puţin cunoscute, semnate de Constantin Virgil Gheorghiu, autorul celebrului volum: <Ora 25>”, este semnalul pe care îl dă bibliotecarul Lidia Dinu pentru consumatorii de lectură religioasă.

Cei interesați să împrumute cărți, mai ales în perioada vacanței de primăvară, trebuie să știe că la această filială a Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu”, se află în această perioadă a Postului Sfintelor Paști și o expoziție de carte  denumită sugestiv  „Ce citim ca să devenim mai buni”. Cărţile au o tematică diversă: de la domeniul religios la literatura motivaţională, de la beletristică la sfera psihologică. „Fie că <vorbesc> despre terapeutica bolilor spirituale, despre smerenie şi mândrie, dar şi despre puterea autodisciplinei, verticalitate, schimbarea gândirii, fericire, bucurie, dragoste, speranţă, pocăinţă, emoţii, ele sunt un ajutor preţios în introspecţie, în lucrarea noastră cu noi înşine. Iar fără autocunoaştere nu putem fi mai buni”, este îndemnul bibliotecarei Lidia Dinu către buzoieni  de a-și îndrepta atenția și spre o astfel de lectură.

loading...