ActualitateAdministrație

FOTO / Școală dintr-un sat buzoian, complet renovată

Școala primară din satul Colțu Pietrii, comuna Siriu, a fost complet renovată de către autorități, iar elevii vor participa la ore în săli moderne, curate, departe de imaginea școlilor de la țară cu care ne-am obișnuit. Dragoș Voicu, primarul comunei Siriu, a postat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii în care prezintă aspectul școlii înainte și după renovare, iar diferența este clară. Modernizarea nu s-a făcut la întâmplare, ci s-a luat în calcul și specificul montan al zonei în care se află, iar acest lucru se reflectă în detalii.

„Ne facem datoria față de copiii noștri, dar și față de noi, ca părinți, și pe 5 septembrie deschidem cu deosebită plăcere ușile școlilor din comuna noastră, dar mai ales ușa Școlii Primare Colțu Pietrii! Am reușit să modernizăm integral în această vară Școală Primara Colțu Pietrii din finanțări de la bugetul local!

La Școala Primară Colțu Pietrii este așa cum trebuie să fie în fiecare școală din comuna noastră! Miroase a curat, zonele de utilități funcționează corespunzător deoarece au fost construite două grupuri sanitare noi in interiorul clădirii! Sălile de clasă poartă în ele și amprenta noastră montană prin designul interior, dar de azi spunem clar că sunt primitoare pentru copiii noștri care au nevoie de condiții moderne pentru a se dezvolta în armonie cu societatea care îi susține zi de zi!”, a anunțat primarul din Siriu.

Nu este singura unitate de învățământ din comuna Siriu pe care primarul are de gând să o modernizeze, ci acesta și-ar dori ca în curând să înceapă demersurile și pentru Grădinița Lunca Jariștei sau pentru Școala Gimnazială Siriu, iar edilul și-a propus să acceseze fonduri nerambursabile oferite de structurile interne sau europene, prin programele lor.

„Bineînțeles, ne dorim ca toate unitățile de învățământ din comuna noastră să fie modernizate. Vă aduc la cunoștință că am solicitat finanțare din fonduri europene prin PNRR, pentru reabilitarea și modernizarea Grădiniței Lunca Jariștei, în cuantum de 260.000 euro plus TVA. Pentru modernizarea Școlii Gimnaziale Siriu, avem pregătită întreaga documentație și intenționăm să obținem fonduri nerambursabile de la Administrația Fondului pentru Mediu sau prin PNRR”, a mai transmis Dragoș Voicu.

Articole similare