Educație

FOTO / Schimb de experiență pentru cinci cadre didactice ale Școlii 1 cu colegi din Turcia

Timp de șapte zile, cinci cadre didactice de la Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” (Școala nr. 1) au participat, în perioada 29 octombrie – 4 noiembrie, la cursul „Quality EU Project Management-Erasmus+”, în cadrul Proiectului „Școala noastră-Școala viitorului, 2023-1-RO01-KA122-SCH-000131229”.

Este vorba despre Monica Gheorghe – coordonator proiect,  Daniela Falnicu,  Ramona Bănulescu,  Manuela Stanciu și Valentina Anghel, care au participat, alături de alte cadre didactice din România, Italia și Belgia, la cursul  „Quality EU Project Management-Erasmus+”, organizat la Istanbul. Scopul acestuia a fost pregătirea lor în vederea creșterii capacității instituției de manageriere a unui proiect Erasmus și pentru diversificarea ofertei educaționale prin cooperare cu organizații europene.

În timpul sesiunilor de formare, cadrele didactice buzoiene și-au dezvoltat competențe privind planificarea, gestionarea și evaluarea proiectelor europene în vederea îmbunătățirii calității acestora în conformitate cu reglementările UE. „Am folosit metode și instrumente pentru îmbunătățirea comunicării verbale și nonverbale, am învățat etapele cheie de management al ciclului de proiect (identificarea problemelor, a cauzelor, stabilirea obiectivelor, planificarea activităților, monitorizarea, evaluarea, diseminarea rezultatelor/activităților etc.). De asemenea, partea teoretică s-a îmbinat cu activitățile practice (individual/grupe sau pe platforma eTwinning)”, spune directoarea Monica Gheorghe, coordonator proiect Erasmus+.

Cadrele didactice au mai efectuat și o vizită de studiu la două intituții de învățământ din Turcia care implementează proiecte europene, respectiv la o școală primară și la una gimnazială. Astfel, au avut ocazia să ia contact direct cu școala și cu sistemul educațional din Turcia, fapt care le-a permis să analizeze asemănările și deosebirile dintre sistemele de învățământ din Turcia, România, Italia, Belgia.

„Cursul a fost o oportunitate, atât de învățare, cât și de împărtășire a experiențelor individuale și colective. Am interacționat și am petrecut timp de calitate împreună cu colegi din alte țări, au învățat unii de la alții”, mai spune directoarea Școlii Gimnaziale „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”.

Articole similare