ActualitateEducație

FOTO / Săptămâna Educației Globale: club care promovează „Ținutul Buzăului”, înființat la „Economic”

În perioada 14-20 noiembrie, sub deviza „Este lumea noastră, să acționăm împreună !”(„It’s our world ! Let’s take action together!”), la Colegiul Economic Buzău a fost sărbătorită Săptămâna Educației Globale, moment de referinţă al Programului european „Educaţia Globală”.

Cei care au deshis seria activităților au fost membrii clubului Erasmus. Ei au participat joi, 17 noiembrie, la o sesiune de informare cu privire la proiectele internaționale derulate în prima parte a anului școlar 2022-2023. Elevii au prezentat trei proiecte Erasmus diferite, care duc la dezvoltare acelorași competențe personale atât de necesare în present pe piața muncii.

Primul proiect prezentat a fost „Hey mama! I want to be green!”, derulat în parteneriat cu Fundația pentru Tineret Buzău. Despre acesta  u vorbit  elevii Eliza Arsenie, Andreea Colniceanu și Marius Dumitrescu.

La rândul lor, elevele Rebeca Florea, Daria Vătășelu, Larisa Petre și Nety Costea au prezentat colegilor proiectul Erasmus+ de parteneriat școlar aflat în ultimul an derulare „SEED- Sustainability and citizenship: the Education Challenge for the future”. Ele au împărtășit colegilor experiența pe care au avut-o în mobilitatea de proiect din Atena/Grecia împreună cu elevi din Spania, Grecia, Polonia, Portugalia. Dezvoltarea durabilă, conflictele legate de mediu, resurse regenerabile au fost câteva din temele abordate.

Cei mai noi membri ai clubului au vorbit despre cel mai nou proiect datorat acreditării Erasmus obținute, „Keep the forest alive”. O primă mobilitate a avut loc de curând în România și despre această mobilitate au povestit Denisa Arslan, Iulia Roșu, Miruna Neaga, Alexandru Mihalcea, Mladin Andrei Popa, Rareș Ivașcu și Darius Stoica. Au vorbit despre pădure, despre importanța ei și despre acțiunile pe care le putem întreprinde pentru a o proteja.

A doua zi a avut o activitate care a presupus lansarea unui proiect ambițios, în parteneriat cu Asociația „Ținutul Buzăului”. Este vorba despre fondarea unui club care să promoveze „Ținutul Buzăului” – Geoparc UNESCO. În acest context, invitații Nicolae Scutaru și Irina Țîrdea au vorbit elevilor despre „Ținutul Buzăului” și nenumăratele atracții pe care le întâlnim aici. Ei au făcut împreună primele planuri pentru excursii, workshopuri de fotografie și o expoziție cu cele mai frumoase imagini surprinse în Ținutul Buzăului.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker