Administrație

FOTO / Reușită însemnată pentru Bâsca Rozilei

Un pas important a fost făcut de reprezentanții Primăriei Nehoiu, care au reușit să rezolve problema restricționării consumului de apă în Bâsca Rozilei. Autoritățile s-au mobilizat și au reușit să realizeze captarea apei Izvorului Vinețișu, pentru a suplimenta necesarul de consum al comunității, în condițiile unei cereri foarte mari din cauza secetei.

„O problemă mai veche, având importanță maximă în viața comunității, este suplimentarea debitului de apă provenită din captarea unor surse naturale.  Condițiile de secetă prelungită și utilizarea excesivă a apei din bazinul de captare a Izvorului Vinețișu diminuează temporar resursa și astfel ne-am confruntat cu situații neplăcute care au dus chiar și la restricționarea orară a consumului. După evaluarea logistică și organizarea aprovizionării cu materiale și instalații necesare, astăzi (sâmbătă, n.r.) ne-am mobilizat pentru realizarea propriu-zisă a captării și aducțiunii apei din punctul <Ștevia> până la bazinul de filtrare din Vinețișu, beneficiare fiind 500 gospodării din Bâsca Rozilei”, a transmis primarul din Nehoiu, Ionuț Milea.

Un număr mare de localnici s-a implicat în activitatea solicitantă de captare a apei, alături de primarul din Nehoiu, dar și de viceprimarul Gheorghe Gavriloiu. Autoritățile le transmit oamenilor că suplimentarea apei nu înseamnă un consum nechibzuit și îi îndeamnă pe cetățeni să se abțină de la risipă.

„Eu și domnul viceprimar Gavriloiu vă mulțumim celor care v-ați implicat cu sufletul și cu puterea dumneavoastră de muncă în realizarea acestui proiect! Sunt situații în care voluntariatul și implicarea întregii comunități spun totul despre acea comunitate. Este adevărat, lucrările publice, mai ales utilitățile principale, sunt în obligația autorităților, dar tocmai această mobilizare cetățenească este cea care face diferența între comunitățile mici. Vă mulțumim încă o dată și vă reamintim că, totuși, suplimentarea acestei surse nu permite un consum nelimitat, ci unul chibzuit, necesar”, a mai transmis primarul din Nehoiu.

Un comentariu

  1. WOW! Impressive!

    De laudat efortul celor care au participat (locuitori in special si nu reprezentati ai autoritatilor locale). Afirmatia: „Autoritățile s-au mobilizat și au reușit să realizeze captarea apei Izvorului Vinețișu” este una groteasca….cred ca mult mai corect ar fi fost daca ar fi sunat astfel: „Locuitorii s-au mobilizat și au reușit să realizeze captarea apei Izvorului Vinețișu, lucrare la care au participat si cativa reprezentanti ai autoritatilor locale.” Mai mult decat atat nu vad nicaieri mentionat si ajutorul financiar al acestor locuitori (acea cheta facuta in intreg satul Basca Rozilei). A nu se intelege ca sunt adeptul bine cunoscutei sintagme: „sa ni se faca”, dar nici nu pot accepta un neadevar aruncat in ochi. In plus, ca si la strangerea de gunoaie din albia paraului care curge pe Valea Nehoiului de acum cateva luni, nu facem altceva decat sa „reparam” efectul si nu cauza. De apreciat toata munca depusa de cei care au participat, dar cred ca trebuie vazut si cine sunt „vinovatii” pentru scaderea drastica a volumului de apa din bazinul Vinetisu: umplerea piscinelor, udatul gradinilor/gazonului. Consider ca fireasca implementarea sistemului de taxare prin montarea de apometre pentru toti cei care s-au racordat legal/ilegal la sistemul de aprovizionare cu apa potabila. Cred ca din acel moment nu am mai avea nevoie de intreruperea alimentarii cu apa a localitatii ( o prostie mai mare nici ca exista. Ganditi-va ca am avea un incendiu si apa ar fi oprita pentru nea Gigel sau tanti Florica si-a umplut piscina sau isi uda florile/iarba si goleste in mod abuziv bazinul). Primaria ar trebui sa ii sanctioneze pe cei care fac abuz (se poate verifica foarte simplu cine sunt acei oameni „binevoitori”).

Articole similare