Fără categorie

FOTO / Rătăciți de GPS

Sambătă seara, două persoane s-au rătăcit cu mașina în zona împădurită a județului Buzău, după ce au urmat indicațiile GPS-ului. Persoanele, din municipiul București, intenționau să ajungă în punctul turistic Chilia lui Ambrozie, din comuna Breaza.

În jurul orei 20.10 cei doi au sunat la 112, după ce au realizat că nu mai pot înainta, pentru că roțile autoturismului au rămas blocate în noroi.

În ajutorul celor două persoane, un bărbat în vârstă de 42 de ani și mama acestuia în vârstă de 81 de ani, au venit Alin și Octavian, polițiști ai Secției de poliție rurală Merei, dar și voluntari din localitate. În căutarea celor două persoane au fost folosite autovehicule cu dotări speciale, având în vedere zona și condițiile meteo din  ultimele zile. Mașina celor doi bucureșteni, rămasă blocată la mai bine de un kilometru de cel mai apropiat drum forestier circulabil, a fost găsită în mai puțin de 90 de minute, în apropierea Vârfului Istrița, din comuna Pietroasele.

Având în vedere că odată cu venirea primăverii se redeschide și sezonul excursiilor/drumețiilor, iar județul Buzău se poate mândri cu numeroase puncte turistice, polițiștii buzoieni atenționează cu privire la folosirea sistemelor de tip GPS.

„Sfătuim cetățenii să nu folosească astfel de sisteme în afara drumurilor asfaltate. Nu vă încredeți sută la sută în GPS, deoarece poate fi neactualizat sau poate avea erori în condiţile unei configuraţii satelitare proaste. Acest mijloc de orientare poate avea marcate pe hărţile prestabilite drumuri închise accesului public, restricţionate, impracticabile, rute unde se efectuază lucrări şi drumuri închise în urma unor alunecări de teren, viituri, căderi de arbori. Citiţi indicatoarele rutiere şi luaţi în consideraţie marcajele de restricţionare sau avertizare, care sunt mult mai actuale decât platforma pe care lucrează GPS. Cel mai sigur este ca, atunci când asfaltul se termină, când drumurile încep să fie din ce în ce mai puțin  practicabile și duc spre zone necirculate, unde se exploatează sau sunt lucrări, să vă întoarceți şi în scurt timp GPS-ul va genera o alta rută,  mai sigură”, transmite IPJ Buzău.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker