Administrație

FOTO / Primăria Râmnicu Sărat amenajează depoul pentru autobuzele electrice

Depoul pentru autobuze din cartierul Bariera Focşani prinde contur. Continuă lucrările pentru amenajarea locaţiei care va deservi transportul urban de călători în Municipiul Râmnicu Sărat, investiție care este derulată prin proiectul de mobilitate urbană al municipalității și care, pe lângă asfaltarea unui număr de peste 20 de străzi, implică și achiziționarea a opt autobuze electrice. Depoul va beneficia de stații de încărcare, birouri, două ateliere tehnice, două zone/ peroane de preluare a călătorilor, parcare și alte facilități.

Cele opt autobuze electrice vor ajunge în municipiul Râmnicu Sărat până la sfârșitul anului, acestea fiind achiziționate prin fonduri europene, în cadrul proiectului de mobilitate urbană derulat de administrația locală. Licitația privind achiziția celor opt autobuze electrice, de capacități diferite a fost finalizată în luna august. Cinci dintre acestea sunt prevăzute cu 26 locuri, iar trei vor avea 56 de locuri, capacități suficiente pentru operarea serviciului de transport public local din municipiul Râmnicu Sărat.

La Rm. Sărat, în municipiu, dar și în zonele periurbane, deja circulă primul autobuz electric. Mijlocul de transport în comun se află în probe, însă, nu peste mult timp pe străzile orașului vor circula opt autobuze electrice pe care autoritățile locale le-au cumpărat în vederea dezvoltării transportului public de călători. Autobuzul electric folosit acum în probe are o capacitate de transport de 83 locuri și o lungime de 12 metri.

Articole similare