Administrație

FOTO / Primăria Mărăcineni a premiat „cuplurile de aur”

Douăzeci de cupluri din comuna Mărăcineni, care au marcat 50 de ani de căsnicie, au avut parte de un eveniment dedicat lor, organizat de primărie. „Veterani” în ale relațiilor de lungă durată, cei prezenți au demonstrat că angajamentele asumate prin taina cununiei nu sunt de luat în râs, iar dincolo de problemele sau ispitele apărute, respectul pentru partener a fost cel care le-a asigurat atingerea pragului „de aur”.

Primarul Constantin Dumitru le-a adresat felicitări și i-a premiat pe cei prezenți în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Căminul Cultural Potoceni, iar, pe lângă cadouri, cuplurile au primit și câte 1.000 lei fiecare. „Am avut privilegiul de a fi martorii unui eveniment special: premierea a douăzeci de cupluri din Mărăcineni, care au reușit să mențină vie legătura dragostei vreme de 50 de ani. Nunta de Aur… câți nu ne dorim să ajungem la ea? Ne-am bucurat să îi avem oaspeți la sediul Căminului Cultural Potoceni, unde le-am oferit flori, șampanie, tort și câte un premiu de 1.000 de lei. Poate că nu e de ajuns, dar e un gest sincer, de recunoștință pentru aceste cupluri care ne-au învățat că dragostea adevărată înseamnă să mergi înainte întotdeauna și să te susții reciproc în momentele dificile. La mulți ani, dragi părinți și bunici! Să aveți sănătate, liniște și zile îndelungate alături de cei dragi ai dumneavoastră!”, a scris primarul din Mărăcineni, pe pagina sa de Facebook.

Aniversarea căsătoriei marchează data când a avut loc oficial cununia, iar, în funcție de anii totalizați, aceasta a primit denumirea simbolică a unor metale prețioase (aur, argint, cupru, smarald etc.) sau a unor materiale diverse (mătase, dantelă, lut, hârtie etc.). Cele mai cunoscute sunt „nunta de argint” (25 ani de căsătorie), „nunta de aur” (50 ani de căsătorie) și „nunta de diamant” (75 ani de căsătorie).

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker