ActualitateEducație

FOTO | Premiu special pentru elevii de la „Henri Coandă” la concursul de „securitate și sănătate în muncă”

Echipa Liceului Tehnologic  „Henri Coandă” Buzău a obținut premiul special la secţiunea „Învățământ profesional”, cu un punctaj maxim de 100 de puncte la proba practică, la Concursul național „Știu și aplic. Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândeşte de pe băncile şcolii”, ce s-a desfașurat sâmbătă, 14 mai, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”  din Iaşi. Pentru acest rezultat, dar și pentru participarea lor în această fază națională a competiției, cadrele didactice i-au felicitat pe copii.

Pe lângă rezultatele în sine, a fost atins obiectivul principal al acestui concurs și anume acela de a-i încuraja şi de a-i atrage pe elevi în activităţi de studiere a disciplinei numită securitate şi sănătate în muncă, de promovare a securității și sănătății în muncă precum și formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee și școli profesionale.

Aceste demersuri educative sunt binevenite cu atât mai mult cu cât statisticile actuale din Uniunea Europeană arată că tinerii angajați au o rată de accidentare mai mare decât alte categorii de lucrători, din cauza lipsei de informare, a lipsei de experienţă, precum și a lipsei de cunoştinţe în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. De aceea, Inspecția Muncii a fost partener în desfășurarea acestei competiții. Concursul a fost organizat în colaborare cu specialiştii din cadrul Inspecţiei Muncii, Inspectoratelor Teritoriale de Muncă, Inspectoratelor Şcolare Judeţene, Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iaşi şi Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Articole similare