ActualitateCultură

Au început înscrierile pentru Festivalul „Benone Sinulescu”

Au început înscrierile pentru cea de-a IV-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Muzică Folclorică „Benone Sinulescu” și se vor încheia în data de 3 iunie. Festivalul este unul dintre cele mai importante evenimente de folclor din România și a fost creat de Primăria Buzău, în 2017, în onoarea lui Benone Sinulescu, când artistul a împlinit 80 de ani, cu scopul de a sprijini noile talente.

Concursul este deschis interpreţilor amatori de folclor muzical din întreaga ţară și din diaspora. În concurs nu pot intra artiştii profesionişti. Concursul se va desfășura în perioada 18-19 iunie, conform Regulamentului care poate fi descărcat de pe website-ul Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” aici

Dacă locul de desfășurare al concursului  nu a fost încă stabilit, urmând a fi comunicat participanților cu cel mult o săptămână înainte,se știe  locul de desemnare al câștigătorilor și atribuirea premiilor. Acesta este  scena din Târgul Drăgaica  și va avea loc pe 19 iunie.

Concursul se desfăşoară pe trei secţiuni: solişti vocali Grupa 1 de vârstă (concurenții cu vârste până în 12 ani);  solişti vocali Grupa 2 de vârstă (concurenții cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani) și solişti vocali Grupa 3 de vârstă (concurenții cu vârste cuprinse între 17 și 25 ani).

Pentru categoria de vârstă până în 12 ani, concurenții vor interpreta o singură piesă muzicală din zona pe care o reprezintă. Pentru categoriile de vârstă 12- 16 ani si 17-25 de ani concurenţii vor prezenta un fragment dintr-o doină sau baladă, iar a doua piesă să fie un cântec pe un tempo mișcat. Doina poate fi interpretată și cu acompaniament. – Acompaniamentul orchestral se face cu negativ și este asigurat de concurent. Nu se admit negative la orga electronică. În cazul în care participanții vor obține în urma jurizării același punctaj sau punctaj apropiat (diferența 50 de sutimi), aceștia vor interpreta o piesă la alegere din repertoriul maestrului Benone Sinulescu.

Se va acorda marele premiu, premiile I, II, III, premii speciale și mențiuni pentru fiecare categorie. Juriul poate decide neacordarea sau redistribuirea unor premii.

Articole similare