ActualitateEducație

FOTO / Premieră: oamenii legii buzoieni la Noaptea Cercetătorilor Europeni

Lumea științei și-a dat întâlnire cu publicul din Buzău. Pe lângă activitățile puse la cale de Muzeul Județean,  cercetătorii au celebrat știința împreună, în condiții de siguranță totală, reuniți la Eurocampus din Buzău; aici cercetătorii din Galați au  organizat câteva standuri interactive, pe lângă cele ce au fost organizate, ca de obicei, în ultimii opt ani în holul Facultății de Inginerie, vizavi de Catedrala Arhiepiscopală. La aceste activități, în premieră, o contribuție importantă și-au adus-o în acest an oamenii legii din structuri importante ale Buzăului.

Inspectoratul de Poliție Județean Buzău prin structurile sale: Biroul Siguranța Școlară, Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, Serviciul Rutier și Serviciul Criminalistic a organizat, la Noaptea Cercetătorilor Europeni, atelierele „Trusa criminalistului, pe înțelesul tuturor” (în interior) și  „Siguranța ta contează – Polițiștii te TESTează !” (pe platforma EURO CAMPUS). La rândul său, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău  a organizat atelierul despre „Știința acordării primului ajutor”. La Noaptea Cercetătorilor Europeni a participat și Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău cu două ateliere : „Tehnici speciale de intervenție – rolul tehnologiei în misiunile de ordine publică” și „Misterele Jandarmeriei montane”. Și  Serviciul Județean Anticorupție Buzău (D.G.A.) a organizat un atelier de „Dileme etice”. Atelierele au avut loc la sediul Euro Campus (strada Hangarului nr.8), acolo unde organizatorul, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, a pregătit activități și  la Buzău.

Încă de la prima ediție ce a avut loc în anul 2005, Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost un eveniment al inovației, un eveniment care a adus știința mai aproape de oameni și i-a ajutat pe cei mici, dar și pe cei mari deopotrivă să înțeleagă mai bine tainele a tot ceea ce ne înconjoară și să ia parte la experimente care mai de care mai inedite.

Evenimentul „Noaptea Cercetătorilor” a fost organizat în cadrul proiectului „ReCoNnect: Research Communication for active learning” acronim: ReCoNnect 2, contract de finanțare nr. 101061680 — ReCoNnect 2.

ReCoN-nect este organizat într-un consorțiu din care fac parte Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare Pentru Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei, Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică, Institutul de Științe Spațiale, Institutul de Fizică Atomică, Universitatea din București, Universitatea Babeș Bolyai din Cluj, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Federația Fundațiile Comunitare din România și Fundația Comunitară București.

Partenerii naționali ai evenimentului Noaptea cercetătorilor #OpeningUpScience sunt: British Council, Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România, EU Direct și Asociația pentru Ecologie și Dezvoltare Durabilă.

Opening Up Science este organizat de un consorțiu național din care fac parte Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din Craiova, Universitatea Maritimă din Constanța, Universitatea Politehnică Timișoara și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

 

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker