ActualitateSport

FOTO / Premieră la oină în istoria CSM Râmnicu Sărat

CSM Râmnicu Sărat este campioana României la oină în sală după ce s-a situat pe primul loc în clasamentul final al Naţionalelor găzduite de sala de Sport a Colegiului Tehnic „Miron Costin” Roman.

Echipa râmniceană au reușit  o performanță de excepție, izbutind, cu patru  victorii din tot atâtea jocuri, să câștige pentru prima dată în istorie o competiție națională.

Râmnicenii  sunt antrenați de Cosmin Bălan și au reușit  să învingă cele mai galonate două echipe ale Oinei românești, respectiv echipa din Constanța și echipa din Gherăești, încununându-și astfel ambiții mari și devotamentul față de Sportul Național al României.

Finala a disputat-o în compania mult titratei echipe Frontiera Tomis Constanța și a câștigat cu o diferență de două puncte, scorul final fiind de 8-6 în favoarea echipei CSM Râmnicu Sărat. Până în finală CSM Râmnicu Sărat a trecut de Stejarul Pârcovaci cu scorul categoric de 10-2. Un scor mai strâns a realizat în compania echipelor  CS Hoina Craiova și  CS Biruinţa Gherăesti, pe care le-a învins cu scorul de 12-8, respectiv  la un scor de 4-2.

Evenimentul sportiv  Campionatul Național de Oină în Sală Seniori a avut loc în perioada 11-13 noiembrie,  și a fost organizat de  Federația Română de Oină, în parteneriat cu CS Biruința Gherăești, Consiliul Județean Neamt, Primăria și Consiliul Local Gherăești, Primăria și Consiliul Local Roman și Colegiul Tehnic „Miron Costin” Roman.

La startul competiției sau aflat: ACS Frontiera Tomis Constanța (jud. Constanța), CSM Râmnicu Sărat (jud. Buzău),  CS Biruința Gherăești (jud. Neamț),  CS Hoina Craiova (jud. Dolj) și ACS Stejarul Pârcovaci (jud. Iași).

Federația Română de Oină își desfășoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române.

Articole similare