Monden

FOTO | Povestea antreprenorului Cosmin Răileanu, promovată în revistele cu profil economic

Nu mulți înțeleg semnificația unei cifre de afaceri sau profilul clienților perfecți, însă dacă ajungi să îți promovezi afacerea și ideile de îmbunătățire la televizor, atunci înseamnă că ești un om de afaceri curajos și, ulterior, vizibil. Așa s-a întâmplat și în cazul râmniceanului Cosmin Răileanu, pe care multă lume l-a reținut de la apariția sa la „Imperiul Leilor”, emisiunea produsă și difuzată de Pro TV. Business-ul său a fost respins atunci, antreprenorii-judecători considerând că ideea lui Cosmin Răileanu nu era foarte atractivă.

„M-a ambiționat mult refuzul lor”, a spus Răileanu la acel moment. S-a hotărât să tragă și mai tare și să crească afacerea și mai mult. În 2021 a atins pragul de 10.000.000 de euro, o bornă importantă și dovada că business-ul său, Vindem-Ieftin.ro, funcționa și că avea potențial, să crească și mai mult, contrazicând scepticismul antreprenorilor care se aflau în 2020 în juriul emisiunii de la Pro TV. Potrivit datelor obținute în ultimul interviu acordat de Cosmin publicației de profil online wall-street.ro, obiectivul lui actual este să ajungă la 100 de milioane de euro în 2028, traiectorie pe care pare să se încadreze deja.

În acest an, Cosmin Răileanu a mers a doua oară la „Imperiul Leilor”, iar de data aceasta evoluția încurajatoare a business-ului său a atras atenția antreprenorilor din emisiune. Oferta cea mai mare a fost cea înaintată de cunoscutul om de afaceri Dan Șucu. „Nu a fost o răzbunare pe emisiune. Nu am fost de acord cu procentul pe care trebuia să-l cedez din companie. Suma a fost cea pe care am cerut-o eu, dar eram pregătit să cedez doar 10 la sută, așa că am decis să merg mai departe tot singur, pentru o perioadă”, mai spune Cosmin Răileanu pentru aceeași sursă.

Și pentru că povestea a mers mai departe de cele două apariții TV, buzoianul a fost considerat un exemplu pentru publicațiile de profil economic; în wall-street.ro a apărut un amplu interviu acordat de Cosmin, în care acesta a menționat că noua cheie de dezvoltare a business-ului este „forța de vânzări feminine”.

Acum, Cosmin Răileanu se află deja într-o nouă etapă de dezvoltare a business-ului său, iar obiectivul lui este acela de a transforma Vindem-Ieftin.ro într-o afacere condusă în proporție de 80 la sută de femei. Potrivit omului de afaceri râmnicean, în special după depășirea momentului pandemiei, a cunoscut tot mai multe femei care vor să încerce o activitate de tip freelancing, care nu mai vor să muncească pentru altcineva. „Ce vrem să facem noi acum este să creăm în industria asta a bărbaților cea mai tare echipă de vânzări formată din femei. Suntem și noi, bărbații, buni la vânzări, dar ele sunt și mai bune. Statisticile noastre interne ne arată că femeile au cel mai mare succes în vânzări, iar asta pentru că în cea mai mare parte clienții sunt bărbați”, a mai explicat Cosmin Răileanu tot pentru wall-street.ro.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker