Cultură

FOTO | Piese vestimentare inspirate din moda Coco Chanel, într-o expoziție inedită pe Simezele buzoiene

Marți, 14 mai, ora 17.00, la Gleriile de Artă „Ion Andreescu” va avea loc vernisajul unei inedite expoziții de piese vestimentare, ce aparține artistului vizual Francoise Mariana Apostol. Prin stil, eleganță și originalitate, aceasta reprezintă astăzi un nume de referință în lumea artei  – în cazul de față arta în domeniul creației vestimentare -, aducând cu sine la Buzău o parte din frumosul cu care se înconjoară zilnic.

Marți seară, artista va prezenta o colecție capsulă numită „Atemporal-nuit magique” compusă dintr-o serie scurtă unicat de rochii de ocazie, elegante, din tullie, care pornește de la culori pastelate până la culori mai vii, mai dense, cu aplicații de pietre  Swarovski sau sticlă fațetată, paiete sau mărgele, sau ornamente cu dantele, pene sau franjuri. Aceste modele sunt inspirate din moda anilor 1920, care rămân valabile și în viitorul apropiat, așa cum este rochia neagră cu perle albe Chanel, care a rămas și astăzi în actualitate.

De remarcat este și faptul că  odată cu expoziția sa care va fi deschisă publicului buzoian până pe 25 mai, creatoarea Mariana Apostol aduce la Buzău  și tendințele din acest an în materie de modă. Ea spune că anul acesta culoarea en vogue este roz-piersică și adițional culorile foarte vii sau pastel. De altfel, creatoarea s-a afișat cu un costum roz la vernisajul unei expoziții la Salonul Internațional al Sticlei din Capitală, organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România în perioada 10 mai-14 iunie, unde  participă cu  câteva lucrări sticlă optică, aceasta având specializare în sticlă suflată la Muzeul Trelon din Franța, fiind un artist multidisciplinar, care a lucrat la Centrala Sticlei din Capitală.

Francoise Mariana Apostol este un artist vizual franco-român cu multiple specializări, începând cu sticlă, metal și continuând cu ceramica. Ea expune creații de modă, pictură, grafică și sculptură, la saloanele UAP din țară, așa cum a făcut la Salonul Internațional al Sticlei, dar și din străinătate, în Franța, Japonia, Germania, SUA, Suedia etc. Lucrări ale ei au fost achiziționate și sau donate Muzeului Louvre – Secția arte decoratoive, Muzeului Național Cotroceni și Muzeului The Utsukushi-Ga-Hara din Japonia.

Articole similare